Omega-3’ü hamilelik öncesi tüketmeye başlayan geç yaş gebelerinde, bebeklerin nörolojik, görme, zeka ve motor fonksiyonlarının gelişmesini olumlu yönde etkiliyor.
10 5
Omega-3 eksikliği yaşayan bebeklerde ileriki yaşlarda kronik hastalıklar, kalp damar sistemi hastalıkları, şişmanlık, tip 2 diabet, kanser gibi hastalıklar diğer bebeklere oranla birkaç daha fazla görülüyor. Bilimsel çalışmalar, hamilelerin gebelik ve emzirme döneminde Omega-3 alımının artırılması gerektiğini ortaya koyuyor” diyor.
10 6
Alg yağı doğal omega-3 kaynağı Sadece gebelik sürecinde değil ilk 1000 günde iyi beslenemeyen çocukların bağışıklık sistemlerinin, görme ve beyin fonksiyonlarının, motor ve zeka gelişimlerinin olumsuz etkilendiğine dikkat çeken Doç. Dr. Saraçoğlu, şunları söylüyor: “Omega-3 yağ asitleri açısından en iyi kaynaklardan biri deniz ürünleridir. Ancak civa ve diğer toksik maddelerin birikimi nedeniyle gebeler daha az balık tüketmesi önerilmektedir.
10 7
Ancak gebelikte günde en az 650 mg Omega-3 alınması gerekir. Bunun 300 mg’ı DHA’dır. Gebelik diyetlerinde deniz ürünleri tüketiminin düşüklüğü ve Omega-3 yağ asitlerinin vücut tarafından üretilemediği göz önüne alındığında, gebelerin mutlaka dışarıdan destek alması gerekmektedir. Bu desteklerin en önemlileri günlük olarak alınan balık yağı, krill yağı ve alg yağıdır.
10 8