2-3 saatte bir mola verin; Araba yolculuklarında çocuklarınızı pencereden dışarıya bakabileceği şekilde oturtun ve zaman zaman mola vererek temiz hava almasını sağlayın. Çocuk, yolculuk sırasında uyursa veya gözlerini kapalı tutup dinlenirse yolculuğu daha rahat geçer.

Sağlık malzemelerinizi unutmayın; Yolculuk sırasında ateş ölçer termometre, ateş düşürücü fitil ve şurup, bebekler için biberon, kaşık, kase, su bardağı, böcek ısırıklarına karşı kullanılabilecek serinletici jel, nemlendirici krem ve bebeğinizin özel şampuanını yanınızda bulundurun.
8 3


Sigara içememeyi sorun haline getirmeyin; Otobüste ve uçakta sigara içememek sizin için sorun oluyorsa, hekiminize danışarak nikotin sakızları veya nikotin bantlarından faydalanın.
8 4


Uçakta meydana gelebilecek kulak basınç travmasını çözün; İniş ve kalkışlarda sakız çiğneyin, bebeğinizin ise biberon veya emzik emmesini sağlayarak basınç farkını eşitleyin. Hekim önerisi ile alınabilecek dekonjestan ilaçlarda faydalıdır.

Uçuş fobisiniz varsa uygun ilacı kullanın; Uçuş korkusu olanların genellikle başka fobileri de mevcuttur. Mutlaka önceden hekiminizle konuşarak bazı sakinleştirici ilaçları kullanabilirsiniz.
8 5


Derin toplar damar (ven) pıhtısını engelleyin; Genellikle uzun süren yolculuklarda venlerde kan akımında yavaşlama ve bazı diğer faktörlere bağlı olarak da riskli grupta olanlarda özellikle bacak venlerinde pıhtılar meydana gelebilir. Uzun yolculuklar sırasında uçakta veya otobüste iseniz oturduğunuz yerde veya kalkıp dolaşarak egzersiz yapın, otomobildeyseniz mola verin ve hareket edin. Hekiminizin uygun gördüğü ilaçları kullanabilirsiniz.
8 6