Yapılan bir araştırmaya göre saat 16:12'de çalışan insanlarda bir uyuşukluk, kan şekerinde düşme ve enerji azalması görülüyor. Bu sizin iş azminizle alakalı olan bir durum değil, tam aksine vücudunuzun ne istediğini belirtmesinden kaynaklanıyor. Yüksek kalorili, şekerli ve yağlı etkili bir şeyler vücudunuzun tam ihtiyacı olan türden!

Peki çözümü? Protein ve yiyecekleri kombinlemekten ve birazcık yağ eklemekten korkmayın. Bu şekilde tokluk hisseder ve yediklerinizden tatmin olursunuz. Yağsız gıdalarda yağ yerine şeker kullanılır ve şeker tüketimi hemen enerji verirken ardından vücudunuz büyük bir düşüşe girer.

Bir avuç badem, bir parça az yağlı peynir öğleden sonra atıştırmalığı için ideal.
10 4

Ne zaman ne yediğiniz konusunda bilinçli davranmak daha iyi bir uyku uyumanıza yardımcı olur.Kaliteli bir uyku için akşam yemeğinde yemeği fazla kaçırmamalısınız.

Yatmadan yalnızca birkaç saat önce yemek yemeyin ve doymuş yağ oranı tüketiminizi azaltın.Yapılan araştırmalar doymuş yapların vücudun sirkadiyen ritmini bozduğunu ve uyku kaçırdığını ortaya koyuyor.

Akşam yemeklerinizde yağsız proteinler tüketmeyi tercih edin, haşlanmış tavuk, hindi ya da balık iyi bir seçenek olabilir.Yatmadan önce televizyon karşısında atıştırmak içintercih edilen melatonin deposu donmuş vişneler, uyku düzeni ve sirkadiyen ritminin doğal bir dengeleyicisi olur.
10 5

Hangi yiyeceği hangi saatte yediğinize dikkat ederek diyabet ve diğer metabolik hastalıklardan korunabilirsiniz.

Diyabet yönetimi insulin ve kan şekerini doğru sırayla almaktan ibarettir. Yapılan araştırmalar günün erken saatlerinde yemek yemenin ve gün boyunca küçük porsiyonlar tüketmenin insülin hassasiyetine iyi geldiğini ortaya koyuyor.

Öğle yemeğini geç saatlerde yiyen kişiler (saat 15:00'dan sonra) daha az kilo veriyor ve kötü insülin seviyelerine sahip oluyor. Bu durum da, erken saatte öğle yemeği yiyen kişilerle karşılaştırıldığında, diyabet riskiyle ilişkilendiriliyor.

Eğer diyabet riskiniz varsa doktorunuzla konuşarak besin planlaması yapabilirsiniz.
10 6

Yemek saatleriniz doğurganlığınızı destekleyebilir.

Yapılan araştırmalar güne zengin bir kahvaltıyla başlamanın ve gün içerisinde tüketilen besinleri azaltarak beslenmenin insülin hassasiyetini iyileştirdiği, testosteron seviyelerini düşürdüğü ve ovülasyon sıklığını arttırdığı ortaya çıkıyor. Tel Aviv üniversitesinde yapılan bu araştırmanın bulguları, yemek zamanlamasının doğurganlığı arttırmaya yardımcı olduğunu gösteriyor.

Yediklerinizin zamanını değiştirmek, bazı önemli hormonlarınızın işleyiş biçimlerini, doğurganlığınıza zarar vermeden olumlu yönde etkileyebilir.

Bu yöntem ödülü oldukça büyük ve düşük riskli bir uygulama! Gün boyu küçük porsiyonlarda yemek yeme alışkanlığı da hamilelik dönemi boyunca değişecek olan beslenme alışkanlığı için iyi bir alıştırma olacak.
10 7