California bilim adamlarının orta yaşlı insanların üzerinde yaptığı araştırmada, haftada 5 saat koşmanın daha uzun bir ömür için faydalı olduğu ortaya çıktı.

Yapılan çalışmalarda koşucuların, kalp hastalıklarına, kansere, nörolojik hastalıklara ve enfeksiyonlara daha az yakalandığı gözlendi.

Stanford Üniversitesi Tıp Profesörü Eliza Chakravarty, aerobik egzersizlerin bağışıklık sistemini koruduğunu, bu yüzden günde 20 dakikanızı sağlığınız için egzersizlere ayırmanız gerektiğini vurguluyor.
22 9

Vücudunuz alt tarafı dengede kalmanızı sağlar ve size esneklik, dayanıklılık, güç verir. Yaşlandıkça bacaklar bu özellikleri yavaş yavaş yitirir ve dikkat edilmezse yerini düşmeler, düşmeler sonucu olan yaralanmalar ve kalça kırıklarına bırakır.

Kalça kırığı olan insanların %20’si travma komplikasyonlarına bağlı olarak 1 yıl içerisinde ölmektedir. Ayrıca New York Uluslararası Uzun Ömür Merkez Başkanı Robert Butler de bunu destekliyecek nitelikte ‘’ Zayıf uyluk kasları, yaşılıkta kırılmaların olmasının bir numaralı belirleyicisi’’ şeklinde bir açıklama yaptı…

Yaşılıkta bu sıkıntılarla karşılaşmamak için bacaklarınızı güçlendirmeniz gerekiyor. The Anytime, Anywhere egzersiz kitabının yazarı Joan Price, bacaklarınızı güçlendirmk için ‘’ hayalet sandalye ‘’ ye ihtiyacınız olduğunu söylüyor. Yani, altınızda bir sandalye olmadan dizler ayağınızın önüne geçmeyecek şekildeyavaş yavaş bir sandalyeye otururcasına aşağı inip geri kalkacaksınız. Uyluğunuz size ne kadar eğilmesi gerektiğini zaten belli edecek…
22 10

İsveç Karolinska Enstitüsünde, 500’den fazla kadın ve erkeğin üstünde yapılan araştırmalarda demans ( düşünme bozukluğu, unutkanlık) oluşumunun 78 yaş üzerinde olan kişiler 50% daha fazla olduğu görüldü.

Demansı hayatınıza sokamamak için yapmanız gereken şeyler ise, meditasyon, küçük şekerleme uykuları ve siyah çay içmek…
22 11

Amerikan Psikologları yaptıkları bir çalışmada üretken olan insanların daha olumlu bir bakış açısına sahip olduğunu ortaya çıkardı. Yaşamlarında daha olumlu olan bu insanların amaç güdüleri de bir hayli gelişmiş oluyor.

Araştırmalar üretken insanların daha sağlıklı olduğunu ortaya koyuyor. Emory Üniveristesi Sosyoloji Profesörü Corey Keyes, ‘’ Hayatınımza anlam bulmak için, gelişmeye, üretmeye gayret etmeliyiz. İnsanların sağlıklı ve uzun yaşaması için bir amaç belirlemesi çok güzel birşey’’ dedi
22 12