Birçok tarım kimyasalı aynı zamanda hormonların işleyişini etkileyen endokrin bölücü. Üreme hormonları tarımda kullanılan ilaçların etkilediği birkaç hormondan biri. Her tarım ilacı üreme hormonlarını farklı bir şekilde etkiliyor.

Örneğin endosülfan maddesi erkek çocuklarında ergenlik dönemini geciktiriyor. Atrazin adındaki kimyasal ise menstural sorunlar, düşük sperm sayısı ve bebeklerin doğum kilosunda düşüklük yaratıyor.

Bu üreme problemlerinin dışında, tarım kimyasalları düşüklere ve gebelik sorunlarına da yol açıyor.
9 5

Tarım ilaçlarının yol açtığı sağlık sorunlarından en şaşırtıcı olanı ise alerjiler. Yapılan çalışmaların ışığında tarım ilaçlarına maruz kalan kişilerde bir takım alerjiler görüldüğü tespit edildi.

Enteresan bir şekilde vücutlarında yüksek dozda tarım ilacı bulunan kişilerde yiyecek alerjileri iki kat daha fazla görülüyor. Tarım kimyasalları, vücudun yiyeceklere karşı direncini düşürüyor. Bir teoriye göre, tarım ilaçları bağırsaklara zarar veriyor ve alerjen maddelerin bağırsak çeperinden kolayca geçmesine sebep oluyor. bu da bize bu kimyasalların ne kadar etkili olduğunu bir kez daha kanıtlıyor.
9 6

Tarım ilaçlarının bazı kişilerde norovirüs denilen, ishal, baş dönmesi, kusma, ateş , ağrı ve sancılara yol açan bir hastalığa sebep oluyor.

Bu kimyasalların norovirüse neden olmasının sebebi ise, tarım ilaçlarının birlikte püskürtüldüğü suyun dışkıyla kirlenmiş olması.

Tarım ilaçlarının kullanımı mikrobiolojik bir rastlantıya dönüşüyor. Bu soruna önerilen çözüm ise biraz daha antiviral içerikli kimyasal madde eklenmesi. Bu eklenen antiviral kimyasallar da bir ekine birden fazla tarım kimyasalı uygulanması sorununu ortaya çıkarıyor.

Norovirüsten korunmak için yiyeceklerinizi organik ürünler olsalar bile çok iyi bir şekilde yıkamalısınız.
9 7

Tarım ilaçları, kanserojen maddeler olarak biliniyor. Vücuda nüfuz ettiklerinde insanları büyük bir kanser tehlikesiyle yüzyüze bırakıyorlar. Artık kullanılmıyor olsa da DDT maddesine maruz kalan genç kızlarda göğüs kanser riski önemli derecede artıyor.

Tarım ilaçlarına yoğun bir şekilde maruz kalan çiftçiler ve çiftlik çalışanlarının kansere yakalanma oranı, nüfusun geri kalanına göre çok daha yüksek.Tarım ilaçlarından kaynaklanan kanser vakaları yalnızca çiftçiler ve çiftlik çalışanlarında değil, bu kimyasallara maruz kalan herkeste görülüyor.
9 8