Hazırladığınız yumurtayı bir kaba ters çevirdiğinizde yumurta beyazı ve sarısı akmaya başlayacaktır.Eğer akışta sorun yaşıyorsanız, kabuğu nazikçe sallayabilirsiniz. Bu şekilde bütün yumurtaların içlerini boşaltılır. Reçetede 3 adet yumurtaya ihtiyaç bulunmaktadır. Kalan yumurtaları, hava geçirmeyen, vakumlu kapaklı kaplar içinde buzdolabında yaklaşık 3-4 gün saklayabilirsiniz.
11 3

Yumurta kabuklarını hazırladıktan sonra tekrar sudan geçiriliyor. Hem yumurta kokusundan kurtulmak hem de yumurta kabuğuna yapışık olan zarı kurutmak için, tuzlu su dolu bir kabın içinde yaklaşık 30-35 dakika kaynatmaya bırakılır. 1 litre suya 100gr tuz kullanılacaktır.

Kaynatma süresinin sonunda,  içlerinin kuruması için tezgah üzerine serilmiş bir mutfak bezinin üzerine, delikleri aşağıya gelecek şekilde dizilir. Kurumuş yumurta kabuklarının içine bir çay kaşığı sıvı yağ dökülürek, içinin yağlanması gerekmekte.  Bu şekilde içindeki hamurun kabuğa yapışmasını engellemiş olacaksınız.
11 4

Artık yumurta kabukları kullanılmaya hazır hale geldi. Bundan sonraki aşama pişirmeye hazırlık olacaktır. Denge problemi yaşanmaması için yumurta kabuklarını, kenarlarından alüminyum folyo ile destekleyerek muffin kalıplarına yerleştiriyorsunuz. Bu sayede hamuru kalıplara paylaştırırken kaymayacak, pişerken de dengesi bozulmayacaktır.

Hazırlanan brownie hamuru, yuvarlak duy ucu geçirilmiş sıkma torbasına aktarıldı. Bu sayede yumurtada açmış olduğumuz delikten hamuru koymanız kolay olacaktır. Dışına akanlar mutlaka olacaktır. Peçete ile bunları pişmeden önce temizlemeniz, sonradan temizlemenizden daha rahat.
11 5

Fırından çıktığında gördüğünüz manzara karşısında çığlık atmayın. Brownie hamuru yüksek ihtimalle yumurta kabuğun deliğinde fırlamış olacaktır. Manzara kötü bile olsa doğru yoldasınız. Soğumasını beklemeden henüze sıcakken keklerin fazla olan kısımlarını üzerinden alın. Kolayca ayrılacaktır.
11 6