Aşil tendonuna dikkat!


Halı saha maçları ve tenis erkeklerin tercih ettikleri sporlar olduğundan, aşil tendonu yaralanması da erkeklerde sık görülüyor. Aşil tendonunda, topuk kemiğinin üstündeki tendon kopuyor. Aşil tendonu yaralanmasının önüne şöyle geçilebilir: Yürürken, koşarken topuk üzerinde ağrı varsa aşil tendonu yıpranmış demektir, bu bir sinyaldir. Ayakkabının içine topuğu yükseltecek bir destek konulup spor yapılırsa korunulmuş olur.
9 4

Menisküs yapan ters dönüşlere dikkat!


Genelde yaştan bağımsız ortaya çıkan yanlış dönüşler ve alınan darbeler, menisküs ve çapraz bağlarda yırtılmaya yol açıyor. Ayak sabitken vücut döndürülürse, diz üzerinde sert dönüş yapıldığından sakatlık oluşuyor. Ya da dizin üzerine düşme şeklinde bir yaralanma oluyor. Bu yaralanma türü profesyonel sporcularda daha az görülüyor.
9 5

Dalışlarınıza dikkat edin!


Yaz mevsiminde denize ve havuza atlayarak girilmesi, suyun derinliğine dikkat edilmemesi sakatlıkları beraberinde getirebiliyor. Bu durumda beyin ve boyun travmaları meydana gelebiliyor. Su yeterince derin değilse, kişinin boyu da uzunsa boyundaki kemiklerde hasar meydana gelebiliyor. Bu nedenle derinliği hesaplamadan atlamamak gerekiyor.
9 6

Sporuna göre ayakkabı seçmelisiniz!


Spor yaparken seçilen ayakkabı sakatlıklardan koruyabiliyor. Bu nedenle koşu ayakkabısıyla halı sahada oynamamak, halı sahaya gidilecekse çim sahasına özel ayakkabılar giymemek gerekiyor. Aksi takdirde yaralanmalar ortaya çıkıyor. Spor sırasında uygun ayakkabı giymemekten kaynaklanan sakatlanmalar oluyor.
9 7