Soğuk havalarda cildiniz kalınlaşır ve beyazlar. Bunlar uzun süre soğuk havaya maruz kalmanın ve donmanın belirtileridir.

Kan damarlarının büzüşmesi nedeniyle yanaklar, parmaklar ve burna giden kan akışı daha az olduğu için soğuğa karşı daha hassastır. Parmakların silindir şekli ebatlarına göre, soğukla daha çok temas eder ve ısı kaybeder.

Donma ve soğuk ısırığı durumu deri dokusunun zedelendiğini gösterir. Çok ciddi durumlarda cilt rengi kararmaya başlar, hissizleşir ve soğur. Bu gibi durumlarda derinizdeki ısı reseptörleri devre dışı kalır.
14 10

Bazı insanlar soğuğa karşı alerjik tepki gösterir ve bunun için donma raddesinde soğuk havaya maruz kalmaları gerekmez.

Ürtiker adı verilen bu alerji türü yalnızca çok soğuk havalarda ortaya çıkmaz, kuru ve çok soğuk olmayan havalar bile bu alerjinin görülmesi için yeterlidir.

Hassas ciltli bazı insanlarda halk arasında "kurdeşen" olarak da bilinen alerjik reaksiyon görülür.
14 11

Soğuk havalarda nefesinizi tutmakta zorlanırsınız.

Normal zamanlarda nefes alıdığınızda burnunuz içinize çektiğiniz havayı akciğerlerinize ulaştırmadan önce nemlendirmenizi ve ısıtmanızı sağlar.

Fakat astım gibi hastalıklardan şikayetçi kişiler havanın çok soğuk olduğu günlerde nefes alıp vermekte zorluk yaşar.
Bazı durumlarda burundan içeri çekilen hava yeterince ısınmaz ve akciğerleri spasma ve kasılmalara neden olur.
14 12

Kas dokularının soğumasıyla birlikte kaslarınız iyi işlemez. İlk olarak kaslarda cep telefonu kullanmak gibi motor işlevler aksar.

Doğal olarak daha büyük kas grupları da bu durumdan etkilenir ve çok soğuk sularda ters dönmüş bir kayığa bile tutunmakta zorlanabilirsiniz.

14 13