Yavaş beslenmenin yanı sıra, ağız içi sağlığının da iyi olması gerekmektedir. Çok sayıda diş eksikliği söz konusuysa, yavaş beslenilse bile istenilen sonuç alınamamaktadır.

Diş sağlığı sorununun mutlaka dikkate alınıp çözüme gidilmesi gerekmektedir. Halledilmediği durumlarda sorunlar yaşanması kaçınılmaz olmaktadır.
8 3

Hızlı beslenmenin diğer olumsuz yönü de, farkına varmadan hava yutulmasıdır. Lokmayı ağıza alırken, ister istemez ağız boşluğuna hava girmektedir. Yavaş beslenen bir kişi, çiğneme esnasında ağız ve burundan bu havayı dışarı atabilmektedir.

Hızlı beslenen kişilerde ise, bu hava lokmalarla birlikte mideye inebilmektedir.
8 4

Hava yutulması sadece beslenme sırasında olmayabilir. Gün içerisinde çok konuşmak, sakız çiğnemek ve sigara içmek de fazla hava yutulmasına neden olabilmektedir. Sofrada sohbet etmek yemeğin hızını azaltmak açısından uygun gibi gözükse de, fazla hava yutulması yönünden zararlı olabilmektedir.

Midede oluşan gaz, tamamen yuttuğumuz havadan kaynaklanmaktadır. Gün içerisinde, sekreter- çağrı merkezi çalışanları gibi, işi gereği çok konuşmak zorunda kalan kişiler, şişkinliğe neden olan diğer faktörleri kontrol altına almaları gerekmektedir.
8 5

Mideden farklı olarak bağırsaklarda, sindirim sırasında gaz oluşmaktadır. Bu konuda kuru baklagiller dikkat edilmesi gereken gıdalar arasında bulunmaktadır. Kuru baklagillerin yanı sıra süt, yoğurt ve çiğ sebzeler şişkinliği artırabilmektedir.

Kişinin tiroidi iyi çalışmıyorsa, ya da pankreas gibi, ek sindirim organlarında sorun varsa, bu durum sindirim sisteminin yavaş çalışmasına ve hazımsızlık sıkıntıları yaşanmasına neden olabilmektedir.
8 6