Selülit neden olur, nasıl olmaz?

...



Fizik Tedavi Uzmanı Dr. İrem Acar, bizi selülitle tam anlamıyla tanıştırıyor. Bakın yaşam tarzımız başımıza nasıl bir bela açıyormuş!

Aslında dikkat etmemiz gereken sadece birkaç basit kural... Özellikle havuz ya da denize girmek için hiçbir fırsatı kaçırmamanızı öneririz. Neden mi?
8 1

Selülit nasıl anlaşılır?


Kendi kendinize tanı koymak: Cildinizi iki parmağınızın arasında sıkıştırın. Portakal kabuğı görünümü varsa, selülitiniz var demektir.

Termografi: Bu bir ölçüm aletidir. Kan dolaşımının bozuk olduğu yerlerde vücudun normal ısısından daha soğuk ısı olur. Bu yöntemle selüliti erken teşhis etmek mümkündür.

Ekografi: Bu ultrason cihazına benzer. Deri kalınlığı ile yağ dokusunun kalınlığını ölçmeye yarar.

Manyetik Rezonans: Vücudun üç boyutlu incelenmesini sağlar.
8 2

Selülitten nasıl korunulmalı?


Kilonuzu korumalısınız. Ani kilo alımı ve verimi bu görünüme sebep olan etkenlerden... Her zaman hareket etmelisiniz ve spor yapmalısınız. Düzenli vitamin alımı yaparak, vücut sağlığınızı güçlendirmelisiniz.

Bazı besinlerden olabildiğince uzak durmanız gerekiyor. Bunlar; tuz, şeker, alkol, sigara, koyu çay, kahve, çikolata, kızartma ve un gibi yiyecekler. Ayrıca masaj, soğuk-sıcak duş, ve sauna çok yararlıdır.
8 3

Selülitten kurtulmak için neler yemelisiniz?


Öncelikle azar azar ve sık beslenmeniz çok önemlidir. Ağırlıklı olarak zeytinyağı tüketmeye özen gösterin. Pişirme şekilleriniz ızgara, fırın ya da buğulama tarzında olmalıdır. Bitkisel çaylar ve yiyecekleri tüketmeye özen gösterin. Bol bol sebze ve meyve tüketin. Özellikle ananas, portakal, greyfurt, karpuz, domates, siyah üzüm, mango ve yeşil elma mutfağınızdan eksik olmasın.
8 4