Az miktarda tüketilen tereyağı sağlığınız için hiç de zararlı değil. Hamur işlerinde kullanılan margarinler tereyağına göre 5 kat daha fazla trans yağ içerir ve kötü kolesterol seviyesini yükseltir.

Tereyağında , margarine oranla daha fazla doymuş yağ içerir fakat yeni yapılan araştırmalar tereyağı tüketiminin kalp rahatsızlıklarıyla bir ilgisi olmadığını söylüyor.

Bu tereyağını istediğiniz kadar yiyebileceğiniz anlamına gelmiyor fakat küçük bir parça tüketmek de sizin sağlığınızla oynamış olmaz.
13 4

İnsanlar şekeri çok az besin değeri olan fakat yüksek kalorili pasta gibi yiyeceklerle bağdaştırıyor. Şeker tükettiğinizde vücudunuz bunu glukoza yani vücudunuzun ihtiyacı olan önemli bir enerji kaynağına çeviriyor.

Meyve gibi besinlerde doğal şeker bulunur. eğer uyguladığınız diyet gerçekten sağlıklıysa çay ve kahvenize bir çay kaşığı bal eklemenizde bir sakınca yok.

Vücudunuzun ihtiyacı olan şekeri meyvelerden temin edin, ve çikolatalı pastaları özel günlere saklayın.
13 5

Sıcak çikolata hastalıklara karşı mücadele eden polifenol adı verilen içerik bakımından oldukça zengin.

Fakat aynı durum işlenmiş sütlü çikolata için geçerli değil.

Sağlıklı bir fincan sıcak çikolata içmek için soya sütünü ya da az yağlı sütü ısıtın ve içerisine 2 yemek kaşığı tatlandırılmamış kakao ekleyin. Tadını güzelleştirmek için de 1 damla vanilya esansı ya da bal ilave edebilirsiniz.
13 6

Pizza herkesin en sevdiği yiyeceklerden biri. Eğer pizza yemek ve keyif yapmak istiyorsanız ince hamur seçeneğini tercih edin. Peynir miktarını abartmadan sebzeli çeşitlere yöneldiğinizde çok da zararlı bir yiyecek seçmiş olmayacaksınız.
13 7