Kolesterol sorunu olanlar için yıllar önce yumurta ve karides gibi güçlü gıdaların tüketilmesi hiç doğru bulunmazken, günümüzde bu kural değişti. Uzmanlar vücudumuzun bazı kolesterollere ihtiyaç duyduğunu ve tüketmemiz gerektiğini söylüyor.

Gıda yoluyla alınan kolesteroller sayesinde karaciğerimiz daha az kolesterol üretiyor. Kırımız et, tereyağ ve peyniri gerekli miktarlarda tketerek vücudunuzun ihtiyaçlarını karşılamanız doktorlar tarafından öneriliyor.

Uzmanlar besinlerden günlük almanız gereken kolesterolün sınırını 300 miligram olarak belirlerken, kalp hastalığı olanlar için ise 200 miligramda sınır koyuyorlar.
12 9

Son 40 yıl içerisinde tüketilen şeker miktarı çok fazla artış gösterdi. Bugün, bir insan ortalama 28 çay kaşığı şeker tüketiyor.

Bu miktarda tüketilen şeker diyabet, şeker hastalığı, yüksek kan basıncı, metabolizmada bozulmalar ve kalp hastalıklar konusunda risk taşıyor.

Yemek ve içeceklerinize eklediğiniz şeker, bal ve fruktozlu mısır şurubu sizin için boş bir kalori tuzağı, aynı zamanda hastalıklara davetiyeci…

Şekerin zararlarını aza indirgemek için, içinde şeker bulunan yiyecek ve içecekleri tercih etmemeye çalışmalısınız.
12 10

Her kilo aldığınızda kendi iradenizi suçlamayın… Vücudunuz kilosunu sürekli dengede tutmak için çabalıyor. Dengeyi bozduğunuzda ise açlığınızı kontrol eden hormonların üretimi değişerek, kilo alma eğiliminiz ortaya çıkıyor.

İstemsiz kilo kayıplarında hormonlarda hasar meydana gelir. Leptin, kolesistokinin, ghrelin ve nöropeptid gibi iştah bastırıcı hormonların üretimi artar.

Böyle bir sorununuz varsa her 3-4 saatte bir yemek yiyerek iştahınızı kontrol altına almaya çalışmalısınız.
12 11
12 12