Vücudumuzun sağlığı için D vitamini ihtiyacını karşılamamız gerekiyor. D vitamini kemiklerin güçlenmesi, diyabet, kalp sağlığı ve kanser hastalıklarının risklerini bizden uzak tutar.

D vitamini ihtiyacımızı karşılayacak en güçlü kaynak ise güneş. Ayrıca somon balığı, süt ve potakal suyu da bu konuda bize yardımcı olacak gıdalar. Ek olarak hergün D3 vitamini de kullanabilirsiniz.
12 6

1960 yılından beri sentetik kimyasal madde olan BPA metal konserveler, plastik kaplar ve şişelerin yapımında kullanılıyor.

Çevrecilerin bu ürünler için geri dönüşümlü zararsız maddelerden yapılması istediği ve imza topladığı bir kampaya da yüksek merciler tarafından red edildi.

BPA içeren ambalajlardan tüketilen besinlerin çocuklarda erken ergenlik, doğurganlık sorunları, kardiyovasküler ve nörolojik hasarlara yol açtığı saptandı. Ayrıca uzmanlar yapılan araştırmalarda obezlerin ve şeker hastalarının idrarlarında BRA maddelerinin bulunduğunu saptamış.

Bu duruma maruz kalmamak için seçeceğiniz gıdaların ambalajlarının üzerlerini iyi okuyun. Cam ambalajlarda saklanan ve taze olan gıdaları tercih edin.
12 7

Yapılan araştırmalara göre insanların yarısından fazlası gün içinde vitamin hapı kullanarak gıda takviyesi yapmayı tercih ediyor. Uzmanlar bu hapların hastalık önleyici olmayacağını belirtese de bu alışkanlıktan kurtulmak pek kolay gözükmüyor gibi.

Mesela avokoda vitaminini kalp ve damar sağlığı için içen biri, bunun yerine rahatlıkla doğal bir avakado tüketebilir ve bu onun sağlığı için çok daha faydalıdır.

Uzmanlar alınan vitaminlerin bir zararının olmadığını söylüyor fakat aşırıya kaçılmaması konusunda da uyarıyor.
12 8

Kolesterol sorunu olanlar için yıllar önce yumurta ve karides gibi güçlü gıdaların tüketilmesi hiç doğru bulunmazken, günümüzde bu kural değişti. Uzmanlar vücudumuzun bazı kolesterollere ihtiyaç duyduğunu ve tüketmemiz gerektiğini söylüyor.

Gıda yoluyla alınan kolesteroller sayesinde karaciğerimiz daha az kolesterol üretiyor. Kırımız et, tereyağ ve peyniri gerekli miktarlarda tketerek vücudunuzun ihtiyaçlarını karşılamanız doktorlar tarafından öneriliyor.

Uzmanlar besinlerden günlük almanız gereken kolesterolün sınırını 300 miligram olarak belirlerken, kalp hastalığı olanlar için ise 200 miligramda sınır koyuyorlar.
12 9