Bağırsak hormonu peptit, ince bağırsağınızda üretilir ve siz yemek yedikten sonra açlık hissini bastırıp tokluk hissetmeniz için kan dolaşımınıza aktarılır.

Missouri Üniversitesi araştırmacıları protein ağırlıklı kahvaltanın, peptit YY hormonun salgılanması açısından karbonhidrat ağırlıklı kahvatılardan ya da hiç kahvaltı etmemekten çok daha faydalı olduğunu açıkladı.
12 3

Tiroid hormonu metabolizmanızı kontrol eden 2 temel salgı üretiyor; Triiyodotironin (T3) ve Tiroksin (T4).

Metabolizmanız yalnızca kilonuzu belirlemez, aynı zamanda enerji seviyenizi, vücut sıcaklığınızı, cilt, saç ve tırnak sağlığınız gibi daha birçok şeyi etkiler.

Tiroid hormonu seviyenizi sağlıklı bir düzeyde tutabilmek için evinizi endokrin sisteminin düşmanı Bisfenol-A maddesini içeren plastik kaplardan ve daha birçok sentetik şeyden arındırmalısınız.
12 4

Yemek yedikten sonra pankreasınızdaki hücreleriniz, kan dolaşımından vücut dokusuna, daha sonra enerji olarak kullanmak üzere glukoz taşıyan insulin hormonunu salgılar.

Beslenme şeklinizde proteine daha fazla yer vererek isulin seviyenizi arttırabilir ve yemeklerden sonra yükselen glukoz seviyenizi düşürebilirsiniz.

Tel Aviv Üniversitesinde yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre, yemeklerden önce protein tozuyla yapılan içeceklerden tüketen kişilerin kahvaltıdan sonra insülin seviyeleri artarken glukoz seviyelerinde %28 düşüş görülüyor.
12 5

Mutluluk hormonu olarak da bilinen serotonin, öğrenme, hafıza, uyku düzeni ve sindirimle ilişkilendiriliyor. Düşük serotonin seviyeleri ise depresyona yol açabiliyor.

Serotonin hormonunun %95'lik bir kısmı bapırsaklarınızda üretilir. Üstelik çikolata yemenin mutluluk hissini arttırdığı doğru bir bilgi! Bitter çikolatanın bolca içerdiği triftofan-L maddesi, vücudunuz tarafından serotonine dönüştürülüyor.
12 6