Moleculer Systems Biology'de yayınlanan bir araştırmaya göre prebiyotikler metabolizma üzerinde ciddi boyutlarda etkili oluyor.

Başka bir araştırma ise 4 aylık iki farklı periyotta gerçekleşiyor. Araştırmacılar ikiz fare ve insanlara 4 ay boyunca prebiyotik yoğurt yediriyor ve bağırsak hareketlerini inceliyorlar.

Araştırmacılar bağırsakların prebiyotik yoğurt öncesi, yoğurt yenirken ve yendikten sonraki hareketlerini ve değişiklikleri inceliyor.

İdrar analizlerinde farelerin metabolizmalarında enzimlerin etkili rol oynadığı görülüyor.

10 5

Probiyotiklerin enerji seviyenizi yükseltebileceğini biliyor muydunuz?

Direkt olarak içgüdüler ve enerji seviyesiyle bağlantısı olmadığı düşünülen probiyotikler, aslında bağırsaklarınızı doldurarak vitamin, protein ve minerallerin daha iyi emilmesini sağlar. Bunu yaparken hastalıklara neden olan bakterileri ve zararlı organizmaları kontrol altında tutar. Ve tüm bunların sonucunda enerji seviyeniz ve moraliniz yükselir.
10 6

Vajinal enfeksiyonlar kadınların en büyük kabusudur.

Antibiyotikler, doğum kontrol hapları ve sperm öldürücüler gibi şeyler vajina microflorasına zarar verebilir.

Probiyotikler bu microflorayı tekrar yaratmanıza yardımcı olabilir. Bu şekilde kadınlarda oldukça sık görülen mantar, idrar yolu enfeksiyonları ve bakteriyel vajinozis rahatsızlıklarını engelleyebilirsiniz.
10 7

Probiyotik tüketmenin en önemli sebeplerinden biri de yapılan araştırmalar sonucunda probiyotik bakterilerin alerji tedavisinde etkili olduğunun ortaya çıkması.

Yapılan çalışmalar sırasında bilimadamları, probiyotik tüketiminin alerji semptomlarını azaltırken, bu belirtilerin ortaya çıkma sıklığını da azalltığını doğruluyor.
10 8