Hata 7: Kenarlara veya monitöre tutunmak


Koşu bandı kullanırken kendinizi güvende hissetmek için kenarlara tutunmak isteyebilirsiniz. Ancak bu koşmanın veya yürümenin doğasına aykırı bir harekettir.

Kenarlara tutunmak kol hareketlerinizi tamamen durdurur ve yürüyüş pozisyonunuzu bozarak veriminizi düşürür. Kenarlara tutunmadan daha yavaş koşuyorsanız bunun hiç önemi yok.

Nasıl olsa yakında temponuz artacak ve daha hızlı koşabileceksiniz. Bu önerinin fiziksel engellileri veya sakatlık geçirenleri kapsamadığını unutmayın.

Koşu bandının kenarlarını tutmanızı gerektirecek özel bir durumuzun varsa bu dünyanın sonu değil, bu şekilde de egzersizinizi yaparak metabolizmanızı hızlandırabilir ve kalorilerinizi yakabilirsiniz.
12 8

Hata 8: Koşu bandınızın özelliklerini bilmemek


Çoğu insan koşu bandını başlatıp durdurmaktan fazlasını bilmiyor.

Eğim: Eğim özelliği daha fazla kalori yakmanızı sağlayarak çok daha verimli bir kardiyo egzersizi yapmanızı sağlar.

Hız ayarı: Herkesin hedefi ve kapasitesi farklı olduğu için hız ayarı özelliğini kullanmayı ihmal etmeyin. Bunların dışında bilmeniz gereken özelliklerden bazıları önceden programlanmış egzersizler, nabız ve kalori görüntüleme ve kişisel egzersiz günlüğüdür.
12 9

Hata 9: Çok hızlı gitme


Yalnızca kapasitenizin izin verdiği kadar hızlı gidin. Daha hızlı gitmek sizi zorlar ve duruşunuzu bozmanıza neden olur. Bozulan duruşla veriminiz düşer.

Ayrıca bazılarımız için kalp ve bacak kaslarını zorlamak tehlikeli sonuçlar doğurabilir.
12 10

Hata 10: Kendinize meydan okumamak


Eğer her gün koşu bandına çıkıp aynı hızda ve tempoda ilerliyorsanız bir şeyler yanlış gidiyor demektir.

Bu şekilde kendinizi geliştiremezsiniz. Daha fazla kalori yakıp daha hızlı kilo verme şansınızı da elinizin tersiyle itmiş olursunuz. Önce çalışma sürenizi arttırın.

Daha sonra kademe kademe hızınızı arttırın. Her gün kendinize yeni hedefler belirleyin bu bu hedeflere ulaşmadan bandın üstünden inmeyin. Hayal kırıklığına uğramamak için hedeflerinizin gerçekçi olmasına dikkat edin.
12 11