Hata 4: Öne yüklenme


Öne doğru yüklenme eskiden antrenörlerin teşvik ettiği bir yöntemdi. Ancak yürüyüş pozisyonu öne yüklenme değil dik durmaktır.

Doğru pozisyonu almak için önce çalışmayan koşu bandının üstüne çıkın. Kafanızın üstüne asılı kalmanızı sağlayan bir çengel olduğunu düşünün ve dik durun.

Omuzlarınızı geriye doğru itin. Şimdi koşmaya başlayabilirsiniz. Koşu sırasında arda bir kendinize dik durmayı hatırlatın.
12 5

Hata 5: Koşu bandının üstüne çıkmak


Yapılan ilk hata koşu bandı hızlı seviyede çalışırken üstüne çıkmaya çalışmaktır.

Koşu bandının kenarlarında üzerine çıkabileceğiniz çıkıntılar bulunur. Bunların üstüne çıkıp koşu bandını çalıştırın. Başlangıçta yavaş bir seviye seçin. Hızı takip edin ve üstüne çıkın. Üstüne çıktıktan sonra hızı yavaşça arttırın.

Acil durdurma fonksiyonunun nasıl çalıştığını aleti kullanmadan önce öğrenin.
12 6

Hata 6: Ayaklardan yeteri kadar güç almamak


Ayaklarınız koşu bandından sürüklenir gibi hareket etmemeli. Yani siz koşu kemerini değil koşu kemeri sizi takip etmeli.

Öndeki ayağınızın önce topuğu koşu bandına çarpmalı. daha sonra ayağın kalanı topuktan parmaklara kadar sırayla banda yapışmalı. Parmaklarınız bandın üzerine düştüğü an bu ayağınızın ön kısmından güç alıp diğer adımınızı aynı şekilde atmalısınız.
12 7

Hata 7: Kenarlara veya monitöre tutunmak


Koşu bandı kullanırken kendinizi güvende hissetmek için kenarlara tutunmak isteyebilirsiniz. Ancak bu koşmanın veya yürümenin doğasına aykırı bir harekettir.

Kenarlara tutunmak kol hareketlerinizi tamamen durdurur ve yürüyüş pozisyonunuzu bozarak veriminizi düşürür. Kenarlara tutunmadan daha yavaş koşuyorsanız bunun hiç önemi yok.

Nasıl olsa yakında temponuz artacak ve daha hızlı koşabileceksiniz. Bu önerinin fiziksel engellileri veya sakatlık geçirenleri kapsamadığını unutmayın.

Koşu bandının kenarlarını tutmanızı gerektirecek özel bir durumuzun varsa bu dünyanın sonu değil, bu şekilde de egzersizinizi yaparak metabolizmanızı hızlandırabilir ve kalorilerinizi yakabilirsiniz.
12 8