Konstipasyon (Kabızlık)

Az yemek yemek ve az su içmek, hareketsizlik ve kullanılan antidepresan ilaçlar konstipasyona yol açabilmektedir.

Konstipasyon sıkıntısı yaşayan bireylerin yiyeceklerini bağırsak hareketlerini arttıracak şekilde düzenlemeleri (pişmiş sebzeler, meyveler -özellikle elma, armut, nar, ananas- , tam buğday ve çavdar unu, kefir, zeytinyağı) ve ağırlıkları başına 30 ml. su tüketmeleri gerekmektedir.
12 4

Dehidratasyon (Sıvı kaybı)

Besin ve sıvı alımının azalması, bireylerde susuzluk hissinin kaybına sebep olarak ciddi dehidratasyona neden olabilmektedir.
12 5

Serum vitamin düzeyleri

Depresif bireylerin serum riboflavin, folik asit, B12 vitamini, çinko ve D vitamini düzeyleri düşüktür.
12 6

Depresyonun riskini azaltmak için

Sağlıklı beslenin

Depresyonda görülen yetersiz ve dengesiz beslenme, aşırı karbonhidrat alımı, yetersiz sıvı alımı, kabızlık, vitamin-mineral dengesizlikleri, ilaçlardan kaynaklanan iştah değişiklikleri gibi beslenme ile ilgili sorunların çözümü bireysel olarak beslenme desteğinin sağlanması ile mümkündür.

Kendisini halsiz ve depresif hisseden bireylerin öncelikle kan tetkikleriyle vitamin-mineral düzeylerine (Folik asit, çinko, B12 vitamini, D vitamini, B vitaminleri) baktırmaları ve sonuçlarıyla birlikte önce bir hekime daha sonra da yaşamına özgü beslenme programının düzenlenmesi için beslenme uzmanına başvurmaları gerekmektedir.
12 7