Kimyasal peeling tedavi sonrası

Yüzeyel peelingten sonra geçici kızarıklık, kabuklanma ve soyulma olabilir. Bu tür şikayetler peeling cilt tipine göre ayarlanarak giderilebilir.

Kimyasal peeling sonrası normal hayata dönüş

Yüzeyel kimyasal peeling ile geçici kızarıklık, kabuklanma ve kuruluk günlük yaşam ve çalışma hayatını engellemez. Düzenli uygulanan kimyasal peeling tedavisinden sonra cilt daha canlı ve parlak hale gelir. Mutlaka kimyasal peeling tedavi sonrası ve seans aralıklarında günlük cilt bakımında güneşten koruyucu krem kullanılmalıdır.
9 6

Kimyasal peeling sonrası bakımı

- Tedavi alanları serin tutulur (örneğin yatıştırıcı su spreyleri).
- Kabuklar koparılmamalıdır, iz kalabilir.
- Yüzeysel kimyasal peeling sonrası hafif nemlendiriciler, derin kimyasal peeling sonrası yoğun nemlendiriciler kullanılır.
- En az altı ay güneşten korunulmalıdır.
- Tavsiye edilirse geceleri retinoik asit, AHA veya hidrokinon kullanılabilir.

Kimyasal peeling sonrası yeni görüntünüz

Yüzeysel kimyasal peeling sonrasi daha sağlıklı ve canlı bir cilt görünümü oluşur. Tedavi devam ettikçe cildin yapısı daha sağlıklı bir hale gelir.
9 7

Kimyasal peelingin yan etkileri

Kimyasal peeling uzman bir hekim tarafından yapılırsa yan etki olma olasılığı çok düşüktür.

Başlıca yan etkiler şunlardır:
- Derin peeling sonrası yoğun nemlendirici kullanılmasından dolayı gözenek tıkanması sonucu komedon oluşabilir.
- İnfeksiyon gelişebilir. Bu daha çok derin peeling sonrası olabilir. Derin peeling sonrasında antibiyotik kullanımı gerekli olabilir. Ayrica sık uçuk çıkaranlarda derin peeling öncesi ve sonrasında uçuğa etkili ilaçlar kullanılmalıdır.
- İnfeksiyon veya peeling sonrasi kabuklarla oynamak izlere neden olabilir.
- Düzensiz lekelenmeler olabilir. Özellikle esmer tenli kişilerde görülebilen bu yan etkinin olamaması için düzenli güneşten koruyucu, leke tedavisinde hidrokinon kullanılmalıdır.
9 8
9 9