Soğuk algınlığı, grip ya da idrar yolu enfeksiyonu gibi enfeksiyonlu hastalıklarda, vücudun salgıladığı mikropsavar kimyasallar, kan şekerinizin düşmesine sebep olabilir.

Hastalıklar vücudun savunma mekanizmalarını alt üst eden bir stres biçimi. Vücuda daha fazla enerji vermek isteyen karaciğer, hastalık durumlarında normalden daha fazla glukoz üretir. Eş zamanlı olarak stres hormonları salgılanıyor ve hücrelerde insulin direnci geliştiriyor.

Hasta olduğunuz günlerde beslenmenize dikkat etmeli ve bol su içmelisiniz.
10 6

Eğer diyabet hastalığınız ya da diyabet olma riskiniz varsa, kaliteli bir gece uykusu doktorunuzun önereceği ilaçlar arasında yer alır.

Hollanda'da tip 1 diyabet hastalarıyla yapılan bir araştırmada hastaların güzel bir gece uykusundan sonra insulin dirençlerinin %20 azaldığı keşfedildi. Dr. Patty Bonsignore, uykunun tedavi edici etkilerinin olduğunu söylüyor. Yeterli uyku uyumamak kronik stresin farklı bir biçimidir ve bu duruma gündelik stresleri eklediğinizde kan şekeri seviyeniz yükselir.
10 7

Sigara içmek tabii ki herkes için oldukça zararlı bir alışkanlık. Fakat şeker hastaları için sigara tiryakiliği biraz daha fazla önem taşıyor. 2011'de yapılan bir araştırmada incelenen kan örneklerinde nikotin seviyesi ne kadar yüksekse, kan şekerini ölçmek için uygulanan Hemoglobin A1c tahlilinin sonuçları da o kadar yüksek çıkıyor.

Kan şekeri seviyesinin yüksek olması da diyabete bağlı olarak görülen kalp krizi, felç ve böbrek yetmezliği ihtimalini arttırır.
10 8

Kullandığınız ilaçlara dikkat edin! Astım hastalığında kullanılan steroidler, kolesterol seviyesini iyileştiren statinler ve tansiyon düşürmek için kullanılan idrar söktürücü ilaçlar kan şekerinizde görülen dengesizliğin sebebi olabilir.

Tüm bu ilaçlar diğer tıbbi durumlar için büyük önem taşıyor, eğer bu ilaçları kullanıyorsanız kan şekeri seviyenizi daha dikkatli bir şekilde takip etmelisiniz.
10 9