Karşılaştığınız bazı durumlar karşısında kalbinizin göğsünüzden dışarı doğru çıkıp koşu yarışına katıldığını düşünüyorsanız, bunun sebebi panik atak olabilir.

Titreme, terleme ve karşı konulmaz ezici bir duyguyu içinizde hissetmek panik atağın en çok rastlanan belirtilerinden… Kulağa çok korkunç gelebilir ama panik atağın tehlikeli olmadığını bilmeniz gerek.

Bir doktora baş vurduğunuz taktirde konuşma terapileri ve anti-anksiyete ilaçlarla bu sorununuzu yenmeniz mümkün.
9 4

Kalp atışlarınızın normalden daha fazla attığını düşünüyorsanız, endişelenmeye başlamadan önce düşünmeniz gereken gün içinde büyük fincan bir kahve içip içmediğiniz olsun.

Kardiyoloji uzmanları kafeinin uyarıcı özelliğinden dolayı çarpıntıya neden olabileceğini söylüyor. Sinir sistemini istemsiz şekilde kontrol edememeye başlayıp, kalp atışlarınızın hızına şahit oluyorsanız, bu şikayetlerinizin yanında baş dönmesi ve sersemlikte yaşıyorsanız en kısa zamanda doktorunuza baş vurmanız gerekiyor.
9 5

Kan sulandırıcı ilaçlar, kalp çarpıntısına yol açabiliyor. Bu tür ilaçların içinde bulunan uyarıcı maddeler çarpıntıya sebep verebilir.

Bu ilaçları kullanmanız sonucunda çarpıntınız oluyorsa mutlaka eczacınıza veya doktorunuza danışın. Uzmanlar bu duruma karşı size olumlu tavsiyelerde bulunacaktır…

9 6

Reçeteli satılan bazı ilaçalar astım, troid ve kalp çarpıntısına neden olabilir. Doktorlar bu çarpıntıların kalbiniz için kötü bir alarm olmadığını belirtirken kullanacağınız ilaçların yan etkilerini iyice okumanız gerektiğini belirtiyor.

Eğer hergün düzenli kullandığınız ilaçlar sürekli çarpıntınıza sebep oluyorsa, doktorunuza başvurarak kullandığınız ilaca alternatif bir ilaç olup olmadını öğrenin.
9 7