Ağız kokusu


Sizin ağzınız asla kokmamalı, öyle değil mi? Dişlerinizi fırçalıyor ve diş bakımınızı ihmal etmiyorsunuz. Hatta bazen taze nane ya da karanfil çiğniyorsunuz.

O zaman ağız kokusunun arkasında başka bir sebep olabilir. Bunu kozmetik bir kaygıyla değil, tıbbi bir uyarı olarak görün.

Mide, diş, boğaz iltihapları ağız kokusuna yol açabilir. Sadece bir önceki gün yedikleriniz bile mide asidi dengesini değiştirdiğinden kokuya sebep olabilir.
7 4

Tüylenme


Sadece sizde var zannediyorsanız yanılıyorsunuz. Yumurtlama dönemiyle birlikte doğal sürecin bir parçası olarak bıyık bölgesi, koltukaltı, kalça üstü, kasık gibi bölgelerde tüylenmeler görülür.

Bunun dışında göğüs arası, çene gibi rahatsız edici alanlarda tüylenme varsa önce jinekolağa, daha sonra dermatoloğa başvurabilirsiniz. Polistik Over Sendromu (POS) adı verilen bu sendrom erkeklik hormonunun aşırı salgılanması anlamına geliyor.

Kesinlikle çözümsüz değil, fakat ileride kısırlık gibi ciddi sorunlar yaratabileceğinden ihmal etmeyin.
7 5

Terlemek


Terlemezseniz haşlanırsınız!

Ter görüntüsü sizi rahatsız etmesin. Vücudunuzun kendi detoks yöntemi budur. Cildinizin güzelliğini gölgeleyen ve böbreklerinizin yoran pek çok madde ter yoluyla atılır.

Kokudan rahatsız oluyorsanız yapabileceğiniz birkaç şey var:

- Hava alan kumaşlar giyin.
- Alüminyum hidroksit içeren deodorantlar kullanın.
- Hayatınızdan stresi çıkarın.
- Pamuklu iç çamaşırı ve çorap tercih edin.
7 6
7 7