İğne batması ve karıncalanma hissi, yani parestezi, ezilen sinirlere giden kanın engellenmesinden kaynaklanır.

Garip bir pozisyonda uzun saatler boyunca oturusanız ya da yalnızca bacak bacak üzerine atarak otursanız bile sinirlerinizin beyninize sinyal göndermesine engel olacak kadar baskı uygulayabilir ve bacaklarınızın karıncalanmasına neden olursunuz.

İğne batması hissi ise karıncalanmayla aynı değildir. Bu acı hissi vücudun daha önce zarar görmüş bir kısmına sürekli yapılan bir baskıdan kaynaklanır.

Parestezi genellikle el, kol , bacak gibi uzuvlarda görülür. Bizi çıldırtan karıncalanma ve batma hisleri beyne gönderilen acı sinyalinden kaynaklanır.
12 9

Basitçe oturma şeklinizi değiştirerek vücudunuzdaki sinirlerin beyninizle iletişim kurmasını sağladığınızda karıncalanma ve iğne batması hissi ortadan kalkar.

İğne batması hissi lupus, diyabet ve MS gibi ciddi hastalıkların belirtisi olabilir. Bu nedenle sizi rahatsız eden karıncalanma ve batma hisleri oturuşunuzu değiştirdiğinizde kendiliğinden geçmiyorsa mutlaka doktorunuza görünün.
12 10

Küresel aberayon ( optik sapma) kategorisine giren bu fenomen , insan gözünün optik kusurlarının örneklerinden yalnızca biri.

Gün ışığında, göz bebeği küçük bir hal alır ve ışığın yalnızca mercek merkezine geçmesini sağlar. Gece ise göz bebeği büyüyerek göz merceğine maksimum ışığın girmesini sağlar.

Işıkların etrafında gördüğümüz hareler ise gözümüzdeki mercek yuvarlak şeklinde olduğu için dairesel biçimde oluyor.

Neredeyse herkes bu ışık halkalarını görüyor. Eğer bu halkaları her zaman gördüyseniz gözünüzde hiçbir problem yok, yalnız bu halkalar sizin için rahatsız edici ve yeniyse bir göz doktoruna giderek katarakt muayenesi olmalısınız.


12 11
12 12