3- Tahmin etmeyin; sorun

Kırgınlıkların nedenini tahmin etmeye çalışıp kendinizce anlamlar çıkarmaya çalışmayın. Ani ruh hali değişimlerinin, suskunlukların altında yatan neden sandığınız kadar karmaşık olmayabilir.

Uygun bir dille sorduğunuzda “yok bir şey,” yanıtı alsanız da nedenini öğrenmek konusunda ısrarcı olun.
17 4

4- O istemeden yardım etmeyin

Talep edilmeden yapılan iyilik, bireyin kendisini yetersiz hissetmesine ya da her zaman size bağımlı hale gelmesine neden olur.

Kendi aşabileceği konularda kendinizi onun yerine koyup çözümler üretmeye çalışmanız kişiliğine karşı saygısızlığa girer. Makul bir destek için yardım talebinde bulunmasını bekleyin.
17 5

5- Uyum sağlayın

Tek kişilik bir yaşama alışanlar ilişkiye başladıklarında bocalayabilirler. Ben duygusundan biz bilincine erişmek kolay olmayabilir. Size zor gelse de -diğerinin istek ve ihtiyaçlarını da düşünmenizi gerektiren- ilişkinin olağan gidişatı, karşılıklı anlayış ve sevgi ile aşılabilir. Sizi rahatsız eden konuları partnerinize söylemeden önce kendinize; “bu gerçekten ilişkimden daha önemli mi?” diye sorun.

Onun da tek başınayken edindiği alışkanlıkları olduğunu ve sizin için değiştiğini fark ettiğinizde ilişkinin matematiğini çözmeniz ve uyum sağlamanız kolaylaşacaktır.

17 6

6- Kendinize ve ona güvenin

Güven duygusunun özü kendine güvenmekten geçer. Özgüven eksikliği olan bireyler ilişkilerinde hep bir şüphe ve alınganlıkla yaşamak zorunda kalırlar. Siz kendinize güvenirseniz karşınızdakine güvenmenin de kapısını açarsınız. Partnerinizin yalan söylediğini anlıyorsanız bunun nedenini kendinizde de aramalısınız.

Tepkilerinizdeki aşırılık ya da sizden önceki yaşamında edindiği korkular gerçeği gizlemesine yol açmış olabilir. Kendinize şu soruyu sorun; “peki ben her konuda dürüst müyüm?”
17 7