Leptin seviyenizin normal olduğundan emin olun. Her akşam en az 8 saat uyumaya, düzenli egzersiz yapmaya ve düşük glisemik içeren beslenme şekli edinmeye dikkat edin. Bunların hepsi leptin hormonunun düzgün üretilmesini sağlayan etkenler.

Yüksek şeker ve işlenmiş yağ içeren beslenme şekilleri leptin direnci oluşmasına neden olur. Leptin direnci ise vücudunuzun neye ihtiyacı olduğunu anlamamasına neden olur.
10 4

Ghrelin hormonunu, leptinin yardımcısı olarak düşünün. Leptin ve ghrelin birlikte çalışıyor. Ghrelin'in görevi, leptin hormonunun aksine, beyninize yemek yemesini, kalori yakımını ne zaman durduracağını ve vücudunuzun enerjiyi yağ olarak depolaması gerektiğini bildiriyor.

Geceleri iyi bir uyku, ghrelin seviyenizi düşürmeniz açısından çok etkilidir. Gece daha az enerji harcadığınız için ghrelin seviyeleriniz azalır. Fakat eğer iyi uyumazsanız vücudunuz daha fazla ghrelin hormonu üretir. Vücudunuzda bulunan fazla ghrelin hormonu beyninize gerçekten aç olmasanızda aç olduğunuz ve daha çok kaloriye ihtiyacınız olduğu sinyalini gönderir.

Böylece vücudunuz kaloriye ihtiyacı olduğunu düşünecek ve yağ yakmaktan vazgeçecek.

Ghrelin seviyenizi normal seyrinde tutmanın en iyi yolu her gece güzel ve derin bir uyku çekmeniz.
10 5

Östrojen zorlu bir hormondur. Adet dönemlerinizde vücudunuzun yak yakma işlemi etkilenebilir. Kadınlar menapoz dönemine girdiklerinde östrojen seviyeleri azalır, hormon seviyelerinde ki bu değişiklik de yağ yakımını azaltır.

Yüksek miktarda şeker ve yağ içeren beslenme şekli sonucu kadınlarda genellikle karın çevresinde yağlanma ve kilo artışı görülür.

Bu dönemde kadınlar düşük östrojen seviyeleri nedeniyle, onları mutlu edecek bol şekerli ve yağlı gıdaları yemek isterler. Eğer östrojen hormonu vücudunuzda fazlaca bulunyorsa, bu sefer iştahınız artacak ve yine normal yediğiniz mmiktardan daha fazla yemek yiyeceksiniz.

Peki neden? Çünkü vücut östrojen fazlalığı nedeniyle östrojenin etkilerine ulaşamıyor. Östrojen kontrol edilmesi çok zor bir hormon, çünkü etkilendiği birçok şey var.

Yapılacak en iyi şey , sağlıklı bir beslenme düzenine uymak , iyi bir egzersiz planı yapmak ve düzenli doktor kontrollerine gitmek.
10 6

Menapoz döneminde vücudunuz daha az büyüme hormonu salgılamaya başlar. Büyüme Hormonu salgılanmasında görülen bu azalma, östrojen hormonunun salgılanmamasıyla eşzamanlı olur ve kadınlar bu durumdan iki kat fazla etkilenerek hem depresyon hem de büyük bir kilo artışı yaşarlar.

Büyüme hormonu vücudun otomatik yağ yakıcısı gibidir. Ayrıca ruh halinizi, metabolizmanızı ve kas gelişiminizi olumlu etkiler.
Büyüme hormonu takviyesi alabilirsiniz, fakat buna başlamada önce detaylıca araştırmanızı öneriyoruz.

Büyüme hormonu aşıları ve takviyeleri güvenilmeyen yerlerden temin edildiğinde bazen tehlikeli olabiliyor.
10 7