Sarsılmayan bir sağlıklı beslenme alışkanlığının en zayıf noktası açlığa hazırlıksız yakalanmaktır.

Acıktığınız için sağlıksız seçimler yapmak yerine, ne zaman, ne yiyeceğinizi planlayarak her duruma karşı tedbirli olabilirsiniz. Öğünler ve ara öğünleri belirli aralıklarla tüketeceğiniz bir beslenme planınız olmalı.
12 6


İşlenmiş ve rafine gıdalar tüketmek yerine doğal formdaki gıdaları tüketmeye özen gösterin.

Protein sindirimi diğer besinlere oranla 2,5 defa uzun sürer ve basit şekelerden daha zor öğütülür. yüksek lifli gıdalar, baklagiller, sebzeler ve meyveler de uzun süre tok kalmanızı sağlayan yiyeceklerden.
12 7

Porsiyonlarınızı yeniden boyutlandırın. Her şeyin en büyüğünü tüketmeye odaklanmış bir kültürde tokluk hissine ulaşmak için büyük boy hamburger ve patatesleri ve 1litrelik gazlı içecekleri bitirmeniz beklenir.

Tükettikleriniz üzerinde hakimiyet kazanmaya başlayın ve porsiyonlarınızı yeniden boyutlandırın. Daha küçük porsiyonlar tükettiklten sonra, 30 dakika ve 90 dakika sonra vücudunuzu nasıl hissettiğinize odaklanın.
12 8

Birçok insan yemek yerken utanç verici hallere düşmekten korktukları için işlenmiş ve rafine gıdalara yöneldiğini söylüyor. Birçok yetişkin çatal bıçak kullanmayı bile doğru düzgün beceremiyor.

Bu da insanları kolayca yenebilen gıdalara sevk ediyor. Gerçke yiyeceklerden korkmayın. Gerçek yiyecekleri yemeyi öğrenene kadar tek başınıza ya da evde yemek yerken pratik yapın. Yemek adabı konusunda bilfgilendirici videolar izlemek faydalı olabilir.
12 9