Özellikle sigara tüketen kişilerde ve erkeklerde meyve ve sebze tüketimi az olmakta. Bu durum meyve ve sebzenin tadını tam olarak alamamaktan da olabilir. Tabi olarak en önemli neden meyvenin ve sebzenin tüketimine önem vermemekten kaynaklanmaktadır. Belki de birçok evde devam ediyordur. Evlerde anneler meyveleri soyup, doğrarsa erkekler meyve yer. Ne kendi mutfağa gider hazırlar, ne de bir gün aklına gelir. Meyve ve sebzeler, vitamin, mineral ve antioksidan içerikleri ile sağlığı koruma faaliyetlerinin ve kilo yönetiminin ayrılmaz parçalarıdır.
26 15

Yaşam kalitesini ve çalışma performansını azaltan; diyabet, kalp hastalıkları, yüksek kolesterol, hipertansiyon ve bazı kanser türlerinden korunmanın en doğal yolu, günde 5–9 porsiyon çiğ meyve ve sebze tüketmektir. Porsiyon sayısını fazla bulduysanız, diğer sağlıklı besinler yanında her öğün salata tüketmeyi ve ara öğünlerinizde meyvelere yer vermeyi deneyin.

Bu şekilde beslenerek, aslında meyve ve sebze tüketmenin sanıldığı kadar da zor olmadığını göreceksiniz. Meyve ve sebzeleri tüketirken, mevsiminde olanlara beslenme planında yer vermenin de ayrı bir önemi olduğunu unutmamalısınız.
26 16

Su içme alışkanlığımız yok denecek kadar az sayılır. Bu alışkanlığını kazanmak çok zor değil. Az az sık sık içilmeye başlanırsa, zamanla çok kolay arttırılabilir. Çalışma masamızda su bulundurarak, içecek tercihlerimiz arasında öncelik vererek su içme alışkanlığı kazanabiliriz. Tabi bir de faydalarını bilirsek. Vücutta su dengesini korumak, sağlıklı bir yaşam ve başarılı bir iş hayatı için oldukça önemlidir. Vücutta su dengesinin korunabilmesi için sıvı kaybına eşit miktarda su tüketmek gereklidir. Terleme, solunum ve idrar atımı ile vücuttan su kaybı gerçekleşirken, su alımı ise, sıvı tüketimine ve yiyeceklerin yapısında bulunan suyun alımına bağlıdır.
26 17

İnsanlar, genelde su içmek için susamayı beklerler. Fakat aşırı susuzluk hissi vücuttaki suyun %3’ü kaybolduğunda gerçekleşir ki, performans kaybı vücuttan %1 su kaybı gerçekleştiğinde başlar. Bu nedenle, susuzluk hissi olmasa da su tüketmeye özen gösterilmelidir. Özellikle yaza girmek üzere olduğumuz bu dönemde ve yaz aylarında terlemeye bağlı olarak vücuttan sıvı kaybı artar. Susuzluğa bağlı konsantrasyon ve performans kaybı yaşamamak için, günde 2-3 litre su içmeye özen göstermelisiniz.
26 18