Bakımlı sahaları ve hizmet kalitesiyle Avrupa yakasının en önemli yeşil alanlarından biri olan Tayakadın Mesire Yeri, daha çok aileler, okul kafileleri ve benzeri kalabalık gruplar tarafından tercih ediliyor. Sık çam ve meşe ağaçları sayesinde bol oksijen dolu bir havaya sahip olan bölgede isterseniz kendi imkânlarınızla piknik yapabilir, isterseniz kafeteryadaki mönüleri tadabilirsiniz. Bölgede ayrıca yaban hayvanlarına rastlamak da mümkün. Yani her an önünüze tilki, sincap, şahin veya kartal çıkabilir.

Nasıl gidilir?

Terkos Gölü kıyısında bulunan Tayakadın, Gaziosmanpaşa’yı geçtikten sonra sol tarafta yola paralel olarak bulunuyor.

Tel: 0212 614 28 24
18 7

Adını, Fatih Sultan Mehmet’in adına yapılan bir çeşmeden alan mesire yeri, özellikle yaz mevsiminde çok sayıda ziyaretçi ağırlıyor.

Ahşaptan inşa edilmiş mini kafeteryası, piknik alanları, toprak yolları ve meşe ağaçlarından oluşan 250 dönümlük alanı ile her mevsim ayrı bir güzelliğe sahip olan bölgede piknik veya koşu yaparken bir sincapla karşılaşırsanız sakın şaşırmayın.

Nasıl gidilir?

Bölgeye, Kemerburgaz içinden geçerek Belgrad Ormanları yönünde 6 kilometre gittikten sonra ulaşılıyor.

Tel: 0212 226 23 35-37
18 8

Şehrin gürültüsünden ve stresinden uzaklaşıp biraz kafasını dinlemek isteyenler için ideal olan Odayeri Mesire Yeri’nde meşe, gürgen ve kestane ağaçlarının çevrelediği çimenlere uzanıp doğayla başbaşa kalabilirsiniz.

Eğer piknik yapmak istiyorsanız, yiyeceklerinizikendiniz getirebilir, veya bölgenin hemen yanıbaşındaki köyden alışveriş yapabilirsiniz. Bölgede maden kazıları sonrası oluşan göller manzarayı daha da güzel yapıyor, ancak yine de dikkatli olmakta fayda var.

Nasıl gidilir?

Odayeri’ne Hasdal-Kemerburgaz-Göktürk’ten sonra İhsaniye Köyü yolunun 6. kilometresindeki Ağaçlı Yolu’ndan ulaşılıyor.
Tel: 0212 262 77 10 (dahili 2484)
18 9

Gazi Mahallesi Mesire Yeri, İstanbul’un dışına çıkmadan güzel bir gün geçirmek isteyenler için ideal.

Alibeyköy Barajı olarak da bilinen mesire yeri, Gazi Mahallesi, Alibeyköy ve Yeşilpınar gibi yerleşimlere sınır olarak 785 dönüm üzerine kurulmuştur.

Oturma mekânları bulunmamasına rağmen yürüyüş ve piknik için uygun şartlara sahip olan bölge, baraj gölünün kıyısında bulunuyor. Ancak gün batımı manzarasının çok güzel olduğu baraj gölünde balık avlamaya ve suya girilmesine izin verilmiyor.

Nasıl gidilir?

Bölgeye Gazi Mahallesi içinden veya Kağıthane-Alibeyköy üzerinden ulaşılabiliyor.

Tel: 0212 262 77 10 (dahili 2484)
18 10