Şamlar ve Arnavutköy mesire yerleri, şehirleşmenin henüz el atamadığı ormanlar olarak büyük önem taşıyor.

Fıstık çamları altındaki geniş düzlükler, yürüyüş yolları, tilki, şahin ve diğer yabani hayvanlarıyla İstanbullular için ideal bir doğa parçası olan bölge,özellikle hafta sonları kalabalık gruplara ev sahipliği yapıyor. Yeni yapılan sosyal tesisler ve oturma sahaları, bölgenin çekiciliğini daha da artırıyor.

Nasıl gidilir?

Bölgeye Gaziosmanpaşa yoluyla Arnavutköy’e yaklaşıldığında Nokta mevkiinden sola doğru inen asfalt yoldan ulaşılabiliyor.

Tel: 0535 272 78 82
18 12

Omanlık arazinin korunması ve su kaynaklarının değerlendirilmesi amacıyla kurulan İmrahor Göleti, aynı adı taşıyan yerleşim yerine de çok yakın.

Bitki ve canlı türleri ile neredeyse doğal bir park haline gelen bölge, mavi ve yeşilin içiçe girdiği bir alan. Göl kıyısında oluşturulan oturma ve yürüyüş alanları, hafta sonları başta aileler olmak üzere, okul, dernek ve şirket grupları tarafından tercih ediliyor. İmrahor Göleti’nde suya girilmesine ve balık tutulmasına izin verilmiyor.

Nasıl gidilir?

Bölgeye Gaziosmanpaşa’dan Tayakadın’a giden ana yolun 5. kilometresindeki İmrahor Köyü sapağından stablize yolu takip ederek ulaşılabiliyor.

Tel: 0212 262 77 10 (dahili 2484)
18 13

Karadeniz kıyısında küçük bir koyda sırtını çam ağaçlarına dayamış bir bölge olan Marmaracık, balık tutmak, yüzmek, doğa yürüyüşleri, kamp, plaj gibi olanaklarıyla son zamanlarda özellikle gençler tarafından tercih ediliyor.

Bölgede ahşap evler, kır kahvesi, lokanta, mini golf sahası ve yelken tesisleri de yer alıyor. Tesislerin tamamında ahşap ve doğal taş kullanılmış olması, çevreci anlayışı göstermesi açısından önemli. Bir dönem Volkswagen otomobil tutkunlarının toplanma yeri olarak ünlenen bölge, görsel güzelliğiyle film ve fotoğraf çalışmaları için de uygun koşullara sahip.

Nasıl gidilir?

Marmaracık koyuna Sarıyer üzerinden ulaşılan Rumeli Kavağı’nı geçtikten sonra sola dönüp sahili takip ederek ulaşabilirsiniz.

Tel: 0212 325 55 83-85
18 14

Kağıthane Deresi’nin kollarından olan Ayvat Deresi üzerinde kurulan bölge, adını, 1765 yılında 3. Mustafa döneminde yapılan tarihi bentten alıyor.

Küçük yükseltilerin arasındaki su toplama havzası ile, Belgrad Ormanları’ndaki en güzel manzaralardan birini oluşturan Ayvat Bendi, yabani hayvan türlerinin fazlalığı ile de ekolojik açıdan önemli bir bölge. Doğa ve fotoğraf meraklıları için zengin bir kaynak olmasının yanı sıra piknik ve dinlenme alanı olarak kulanılan girişteki düzlükler de ideal.

Nasıl gidilir?

Ayvat Bendi’ne, Kemerburgaz’dan Belgrad Ormanları’na giriş kapısı olan Kurtkemeri Giriş Mesiresi’nin içinden geçilerek toprak bir yolla ulaşılıyor.

Tel: 0212 444 30 00
18 15