3. Ne atmaya ne vermeye kıyamadığınız parçalar için yeterli büyüklükte bir kutu alın. Yapı marketlerde çok ucuza bulabilirsiniz. Saklayacaklarınızı bu kutuya koyup dolap ya da baza altı gibi bir yere kaldırın. Evde değişiklik yapmak istediğinizde başka bir aksesuarla bu kutudan seçtiğiniz birinin yerini değiştirebilirsiniz.
11 4


4. Evi eşya fazlasından kurtardıktan sonra şimdi bir bakın, her şey gerçekten de olması gerektiği yerde mi? Gazete, dergi, broşür gibi çabuk biriken ve dağılan kağıt yığını için bir gazetelik edinin. Gazetelik doldukça eski gazete, broşür ve dergileri atmanız gerektiğini de hemen hatırlatır.
11 5


5. CD, kitap, DVD benzeri eşyalarınız için mutlaka bir kitaplık, raf, arşiv dolabı oluşturun. Ne kadar eşyanız olduğuna bağlı olarak pek çok alternatifiniz var. Bu tip küçük boy parçalar kendilerine özel olarak hazırlanmış bir yerde durmuyorlarsa hep dağınıklığa neden olurlar.
11 6


6. Büyük eşyaların yeri bellidir ve onları yerine kaldırmak kolaydır. Ancak neden orada olduğu bilinmeyen daha küçük parçalar: çakmak, bozuk para, kibrit, toka, bardak altlığı, kalem benzeri eşyalar için hazırlıklı olmalısınız. Salonun uygun bir köşesine ahşap, orta büyüklükte bir kase koyun. Zevkinize göre başka bir dekoratif kap ya da kutu da olur. Bir benzeri de antrede ve çalışma odasında durabilir. Sözünü ettiğimiz ayağınıza dolanan ve hemen kaldırmak istediğiniz ıvız zıvırı bu kasede toplayın. Zamanınız olduğunda ayıklarsınız. Üstelik sonradan gerekecek bir şeyi de atmamış olursunuz.

11 7