Nusretiye Camisi, İstanbul'un Tophane semtinde bulunuyor. 1823'teki yangının ardından "Arabacılar kışlası Cami" yerine inşa ettirilen Nusretiye Camisi II. Mahmut tarafından yaptırıldı ve 1826 yılında ibadete açıldı.
20 5

Ayasofya Cami, İstanbul'un tarihi zenginliklerinin en güzel örneğidir. Caminin adı "Kutsal Bilgelik" anlamına gelir ve Ortodoksluk mezhebinde Tanrı'nın 3 niteliğinden biri sayılır.
Bizans İmparatorluğu döneminde, Kral I. Justinyen tarafından MS 532-537 tarihleri arasında yaptırılan bir patrik katedralidir.

1453 yılında Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethinden sonra kliseden camiye çevrilmiştir.

Geçtiğimiz yıllarda Aya Sofya Camisinde yıllardır sıvayla gizlenmiş olan mozaikler gün yüzüne çıkarıldı. Üzerlerine sıvanan madde sayesinde doğal ve yapay tahribattan korunan mozaikler tüm dünyanın ilgi odağı oldu.
20 6

İsfahan İmam Cami,İran'da bulunan etkileyici yapılardan biri. Yedi renkli çini mozaikleriyle bezeli yapıda, hat sanatından etkileyici örnekler de görülebilir. Yapımına 1598 yılında başlanan cami, 1611 yılında tamamlanmıştır.

Fars mimarisinin başyapıtlarından biri olan İmam Camisi, Nakş-ı cihan meydanıyla birlikte Unesco Dünya Mirası listesinde bulunuyor.
20 7

Pakistan'ın Lahor kentinde bulunan Badshahi Camisi, 17.yy'da yapılmış ve 1986 yılına kadar dünyanın en büyük camisi olma özelliğini elinde tutmuştur. Ünlü şair Muhammed İkbal'in mezarı bu caminin içerisinde yer alır.
20 8