Reklam kuşaklarının uzun tutulmasıyla birlikte televizyon izleyicisinin reklam sırasında başka bir kanala zaplaması “riski” de bulunduğundan, şirketler alışılmış kuşak yerine dizi ya da film sırasında yerleştirilmiş reklam vermeyi daha uygun görüyorlar. Örneğin Fatmagül'ün Suçu Ne dizisinde Turkcell, 'Canım' reklamıyla diziye girmeyi uygun görmüştü. Yapılan araştırmalar bu uygulamanın “geleneksel” reklamdan kat be kat daha fazla akılda kalıcı olduğu ve dolayısıyla daha çok satış ve kar sağladığını ortaya koymuş durumda. Bu uygulamanın bedeli reklam kuşaklarına göre daha pahalı.
9 3
Sinemada en başarılı ürün yerleştirme uygulamalarından biri, E.T. filmindeki “Reese’s Pieces” şekerleme ürünü. Filmdeki bu gizli reklamın ardından ürünün satışları neredeyse iki kat arttı.
9 4
James Bond film serileri neredeyse ürün yerleştirme üzerine kurulu. Bond filmleri bu ürünlerin reklamı için çevriliyor demek, abartılı olmaz: BMW, Aston Martin, Alfa Romeo gibi otomobil markalarından, Bond’un kullandığı telefon Sony’e, kullandığı Ace marka tarağa, koluna taktığı Omega saatine, seyahat ettiği British Airways uçak firmasına kadar birçok ürün itinayla yerleştirilmiştir.
9 5
İngiltere’de bir programda ürün yerleştirme olduğunu, yayınlanacak programın başında iç içe geçmiş P harfiyle anlatıyorlar. Türkiye’de de 3 Mart 2011’de yürürlüğe giren RTÜK yasasındaki değişikliğin ardından “yasallık” kazanan bu uygulama, Behzat Ç. dizisinde de sıklıkla başvurulan bir yöntemdi. En sık olarak da bölüm geçişlerinde gündüz ya da gece Ankara trafiğinin gösterildiği planlarda yer aldı.
9 6