Yediklerini not almak kendinizi kontrol etmeniz için güzel bir yöntem. Öğün sayısı tamam mı, öğünlerde doğru besin grupları yenmiş mi? Bunları kontrol ederken, yaptığını yanlışlar varsa onları görme şansınız olacaktır.

Belki de farkında olmadan ikindi ara öğününü atlıyorsunuzdur. Bu durum da sizin akşam çok acıkmanıza ve diyetinizi bozmaya sebep olacaktır. Böyle bir durumda kendinize bu ara öğünü hatırlatacak bir yöntem bularak ( not alarak, alarm kurarak vb. ) bu sorunu çözmüş olursunuz. Not almanın diğer bir avantajı ise diyetiniz yaptınız, tükettiklerinizi yazdınız, fakat bir hafta sonra hiç kilo verememişsiniz ya da çok az vermişsiniz. Bu durumda bu tüketiminizi diyetisyeninizle inceleyerek yaptığınız hatayı bulma şansınız olacaktır.
12 4

Verdiğiniz kilolarda kendinizi ödüllendirin. Bu ödüllendirme tabi ki daha fazla yiyerek ya da diyeti bozarak olmasın. Onun yerine beğendiğiniz bir gömleği alın, saçınızın modelini değiştirin, uzun zamandır görmek istediğiniz yeni bir yer varsa oraya gidin ve bir öğününüzü orada yiyin. Farkına varacaksınız ki bu sizin motivasyonunuzu artıracak.
12 5

Diyet yaparken verdiğiniz her kilo için sevinin. “300 gram verdim niye 500 gr veremedim” gibi bir düşünce yerine “diyet yapıyorum 300 gram verdim. Diyet yapmasaydım belki de verdiğim bu 300 gram yerine kilo alacaktım” diye düşünerek başarınızı takdir edin. Unutmayın siz bardağın dolu tarafını ne kadar görürseniz diyetiniz de o kadar uzun süreli olacak ve başarıyla sonuçlanacak.
12 6

Çekmecelerinizde bulundurduğunuz çikolata, gofret veya bisküvi diyette sizi zorlayan, hafife alınmaz bir faktördür. Karnınız acıktığında aklınıza ilk gelen o paketlerden birini açıp yemektir. Kendinizi teselli yönü ise” Küçücük bisküvi, bir tane yesem bir şey olmaz” ama bir bakarsınız ki o paket açılmış ve siz bir tane bile bırakmadan yemişsiniz. Bunlar yerine çekmecenizde kuru meyve, leblebi veya galeta gibi sağlıklı ara öğün yapmanıza daha uygun yiyecekler bulundurmalısınız.
12 7