Ortodontik tedavinin riskleri neler?


Tüm tıbbi tedavilerde olduğu gibi ortodontik tedavinin de bazı riskleri vardır.
* Çürük ve dişeti hastalıkları: Ağız bakımı iyi olmayan hastada ortodontik tedaviye başlanmamalıdır.
* Dişin zarar görmesi: Eğer dişler tedavi boyunca iyi fırçalanmazsa dişin üzerinde kalıcı lekeler görülür.
* Ağız dokularının yaralanması,herhangi bir parçanın yutulması.
* Kök erimesi: Çok nadirde olsa tedavi sırasında meydana gelebilecek bir durumdur.
9 5

Peki bu tedavinin süresi ne kadar?


Ortodontik tedavinin süresi anomalinin şiddetine göre değişmekle beraber ortodontik tedavi uzun sürelidir ve her aşama değişkenlik gösterir. Bazı kapanış bozuklukları tek fazlı bir tedaviyle halledilebilirken bazı tedaviler iki-üç fazda olmaktadır. Basit problemler üç ay içinde halledilebileceği gibi bütün dişler sürdükten sonra yapılacak sabit tedavide anomalinin şiddetine göre 6-24 ay arası olumlu sonuç alınmaktadır.
9 6

Ortodontik tedavi yöntemlerine bir göz atalım


Temel olarak iki çeşit tedavi yöntemi var diyebiliriz. Kişinin kendisinin takıp çıkarabileceği hareketli aygıtlar ve doktor tarafından dişlere yapıştırılan sabit aygıtlar var. Sabit aygıtlar ise dişin arka yüzeyinden takılan teller, ön yüzeyinden takılan metal ve estetik teller olarak yine kabaca ayrılabilir. Herkesin problemi ve beklentisi ayrıdır. Hastaya en uygun olacak tedavi şeklini belirlemek gerekir. Materyaller ve tedavi tipleri farklılık gösterir. Tedavi yaşının da kişiden kişiye değiştiği gibi tedavi süresi de problemin karakterine göre değişiktir.
9 7

Diş teli fiyatları nedir?


Diş teli ücretleri 2.000 – 2.500 TL arasında değişmektedir. SKG ve BAĞ-KUR, diş teli taktırmayı lüks saymasından dolayı sadece 18 yaş altı için ödeme yapmaktadır.
9 8