“Karboksiterapi” adlı yöntemde, derinin altına karbondioksit gazının enjekte edildiğini belirten Dr. Eczacıbaşı, bu sayede bölgedeki damarlarda genişleme ve bölgeye giden kan akışında hızlanma yaşandığını söyledi. Düzenli tedaviyle istenilen sonuca ulaşılabildiğinin altını çizen Dr. Melisa Eczacıbaşı’ya göre, ayrıca derinin en üst tabakasının kaldırılmasını içeren dermabrazyon ile lazer yöntemleriyle de hamilelik sonrasında istenmeyen çatlaklardan uzak durulabilir.
7 2

Kılcal damarlarda kanlanma artışı sağlayan “mezoterapi” de yan tedavi olarak tercih edilebilir. Temelleri ilk kez Fransa’da 1952’de atılan mezoterapi bugün, dünyada yararını kanıtlamış çok önemli bir yöntem!

Bu yöntemle orta deriye 4 ila 6 milimetre uçlu iğnelerle uygun ilaç enjekte ediliyor. Seri şekilde iğnelerin çarpma etkileriyle bağışıklık sistemi harekete geçiriliyor. Böylece kılcal damarlar ve kanlanma artışıyla bölgede çatlaklar azalıyor.

Ortalama 3. seanstan sonra sonuçlara ulaştıran yöntemin herhangi bir yan etki içermediğine işaret eden Dr. Eczacıbaşı, cerrahi yöntemler gibi anestezi gerektirmemesi nedeniyle de günlük aktivitelere engel teşkil etmediğinin altını çizdi. Mezoterapi tedavisi ortalama 8-10 seans sürerken günde sadece 15 dakika ayırmanız yeterlidir. Mezoterapiyle hem çatlaklar önelniyor hem de sarkma problemlerinin önüne geçilebiliyor.
7 3

Cilt yapımız çatlakların oluşma olasılığında çok etkili. Çok açık renkli ciltler çatlak oluşumuna daha yatkın. Melisa Eczacıbaşı, çatlakların oluşum nedenini şöyle sıralıyor:

“Cilt, üst üste sıralanmış 3 katmandan oluşmakta: Epidermis, derm ve hipoderm. Derm, gerçek bir yorganı andırıyor. İçerdiği lifler sayesinde, cildin temel çatısını oluşturuyor. Demet şeklindeki kolajen lifleri, cildin dayanıklılığını, diriliğini ve yapısal bütünlüğünü sağlıyor. Daha ince olan elastin lifleri, kolajen lifleriyle birlikte gerçek bir ağ oluşturuyor ve cildin elastikiyetinde önemli bir rol oynuyor. Eğer kolajen ağları düzensizleşir ve elastik lifler koparsa, cildi sıkılaştıran tüm yapı yıkılıyor ve cilt, yaraya benzer çizgili bir hal alıyor, çatlaklar oluşuyor.”
7 4

Estetik açıdan çok can sıkıcı olan çatlaklara yönelik tedavilerden önce bu cilt deformelerinin önlenmesi de mümkündür.

· Öncelikle kadınlar hızlı ve çok sık kilo alıp vermekten kaçınmalıdır.
· Cildin esnekliğini yükseltmek için düzenli spor ve esneme hareketleri yapılmalıdır.
· Karın, göğüs ve bacakları esnemeye alıştırmak gerekli.
· Cildinizi hafifçe kızarıncaya kadar minik uyarıcı çimdiklerle yoğurabilirsiniz.
· Soğuk-sıcak su ile şok duş, düzenli egzersiz cilt ve kasların oksijenle beslenmesi, hücrelerin güçlenmesi açısından önemli.
7 5