Beyaz tenlilik zamanla ortaya çıktı

Bir zamanlar insanların tümü siyahiydi. Beyaz ten insanların göç etmesine bağlı olarak ortaya çıkmıştır. Ten rengi olmasaydı herkesin cildi krem beyazı gibi görünürdü. Cilde yakın kan damarları hafif bir kırmızılık katmaktadır. Sarı bir pigment de bulunmaktadır. Sepya tonlarındaki melanin ise ultraviyole ışınlarına tepki olarak daha fazla bulunduğunda kişi siyahi olmaktadır. Tüm bu dört renk tonu dünya üzerinde farklı oranlarda karışarak kişilerin ten rengini belirler.
11 5


En kalın cilt dokusu ayaktadır

Avuç içi ve ayak tabanındaki derinin kalınlığı 4 mm'dir ve vücutta derinin en kalın olduğu yerdir. Ayaktaki en kalın deri ise topuk kısmındadır. Burası ayrıca en fazla ter bezinin bulunduğu bölümdür.
11 6


Apandist aslında gerekli bir organ

Gereksiz olduğu sanılan apandist aslında insan bağırsağında yaşayan yararlı bakterilerin yaşadığı bir organdır. Yararlı bakteriler sindirime yardımcı olur. İshal söz konusu olduğunda bu bakteriler dışarı atılır ve yeniden üretilmeye başlar.
11 7


Boyumuz sabah daha uzundur

Boyumuz sabahları akşamdakine oranla daha uzundur. Çünkü diskler arasındaki sıvı uyuduğumuz sırada yenilenir ve bu sayede 1,5 santim daha uzun oluruz. Gün ilerledikçe ayakta durmanın da etkisiyle diskler sıkışır ve minik bir kısalma söz konusu olur.
11 8