Hata 2: Öğlenleri hava çok sıcak, canım bir şey yemek istemiyor.
Yaz sıcaklarının iştahı kestiği bir gerçek. Bunun yanı sıra güneşin tamda tepede olduğu zamanda yemek yemek daha zorlayıcı olabiliyor. Fakat öğün atlamak yapabileceğiniz en büyük beslenme hatalarından biri.Çözüm 2: Hafif bir öğle yemeği tüketmeyi deneyin.
Eğer sıcaklar nedeni ile iştahınız kapanıyorsa öğlen saatlerinde hafif yiyecekleri tercih edebilirsiniz. Izgara et, salata, ayran ve bir-iki dilim tam buğday veya tam çavdar ekmeği sağlıklı ve lezzetli bir menüdür. Eğer sıcaklar nedeni ile et yemek zor geliyor ise peynir tabağı, zeytinyağlı sebze yemekleri, salata, ayran ve bir-iki dilim tam buğday veya tam çavdar ekmeği tüketebilirsiniz.Hata 3: Bütün gün hiçbir şey yemedim, gece oldu sildim süpürdüm.
Bu hataya sebep olan etmenler gün boyunca yapmış olduğunuz diğer beslenme hatalarıdır. Eğer günü çok az besinle tamamladı iseniz akşam serinliğinin çökmesi ile birlikte yemeklere saldırmanız doğaldır.Çözüm 3: Düzenli beslenmeye her mevsim devam edin.
Bu hatayı engellemek için gün boyunca az ve sık beslenin. En ideal öğün düzeni üç ana üç ara öğün şeklindedir. Öğünleriniz arasında iki-üç saat olmasına ve gün içerisinde dört saatten uzun aç kalmamaya dikkat ederseniz akşam yemeklerinde iştahınıza yenik düşmezsiniz.Hata 4: Hava çok sıcaktı, yemek yapmaya üşendim bende kızartma yaptım.
Yaz mevsiminde aşırı sıcakların ortaya çıkması ile birlikte kişiler öğlenleri hareket etmeye zorlanabilir. Bunun sonucu hızlı pişen sağlıksız yemekler olabilir.Çözüm 4: Kızartmanın bir alternatif olmadığını unutmayın.
Kızartılmış besinler hem yağ çektiklerinden ötürü yüksek kalorilidirler hem de yanmış yağ içerdiklerinden ötürü sağlıksızdırlar. Bu nedenle kesinlikle sağlıklı beslenmenin bir alternatifi değildirler. Hızlı ve kolay pişen bir akşam yemeği istiyorsanız ızgara etlerinizi pişirirken, buharda da sebzelerinizi pişirin. Izgara et, buharda sebze, mevsim salatası, yoğurt ve bir-iki dilim tam buğday veya tam çavdar ekmeği ile kendinize bir ziyafet çekebilirsiniz.Hata 5: Sürekli susuyorum, gün boyu asitli içecek içiyorum.
Su içme alışkanlığı olmayan kişilerin yaz mevsiminde en sık yaptığı beslenme hatasıdır. Bu şekilde davranan bir kişi bedenine yeteri kadar sıvı aldığını düşünse de aslında bedenini susuz bırakıyor demektir.Çözüm 5: Hiçbir içecek suyun yerini doldurmaz.
Gün boyunca ne içerseniz için hiçbir içecek suyun yerini tutmaz. Asitli ve kafeinli içecekler ise bedeninizde bulunan su rezervine zarar verir. Bu nedenle sıcaklardan bunaldığınızda su içmelisiniz. Su içmeyi sevmiyorsanız içine buz katmayı veya bir-iki damla limon suyu eklemeyi tercih edebilirsiniz.