3. Profesyonel yardım alın


Boşanınca yalnızca ondan ayrılmıyorsunuz, sosyal ve özel hayatınız da yeniden yapılanmaya başlıyor.

Bir taraftan duygusal anlamda kendinizi iyi hissetmeye çalışırken bir yanda da tek başına devam etmeniz gereken hayatınıza alışmaya çalışmak zor olabilir.

Araştırmalar, ayrılmayı isteyen tarafın bile bundan sonraki yaşamını ve ilişkilerini daha sağlıkla devam ettirebilmek için profesyonel yardım alması gerektiğini vurguluyor.
8 4

4. Kavgalarınızı çocuklarınıza yansıtmayın!


Siz iki yetişkin birbirinizi didikleyip dururken en büyük yarayı kim alıyor biliyor musunuz?: Çocuklarınız!

Ortaklaşa ve en mutlu anınızda dünyaya getirdiğiniz çocuklarınıza bir eşyaymış gibi davranmaktan kaçının. Sizin biten ilişkinizin sorumlusu onlar değil.

Boşanma sürecinde tartışmalar oluyorsa, bunu mutlaka çocuklardan uzakta yapın. Çünkü boşana çiftler hayatlarını bir şekilde toparlarken, çocuklar bu travmayı bir daha asla atlatamayacak kadar etkilenebiliyor.
8 5

5. Maddiyatı bir kenara bırakın


Duygusal sebeplerle başlayan boşanma sürecinizin, ilerleyen zamanlarda mal paylaşımı yüzünden boyut değiştirmesi mümkün olabiliyor.

Eğer boşanmanızı en hasarsız şekilde atlatmak istiyorsanız, mal paylaşımını hukuk yoluyla doğal seyrine bırakın.

Özellikle kadınlar, ayrılmak üzere oldukları eşlerinin bir sonraki ilişkilerinde rahat bir hayat yaşamalarını istemediklerinden ellerinden ne geliyorsa yapar.

Bırakın bunları, nasılsa mahkeme sırasında hakkınız ne ise onu alacaksınız.
8 6

6. Yeniden aşık olabilirsiniz


Boşanma sırasında ve öncesinde o kadar yıprandınız ve eski eşiniz sizi o kadar yıprattı ki, yeni bir ilişkinin hayalini kuracak kadar mecaliniz kalmadı. Büyük hata!

Dünyada sizi mutlu edecek, tıpkı sizin gibi yaralar aldıktan sonra yeni bir hayatın hayalini kuran bir kahramanın olduğunu unutmayın.

Boşanmanın bütün yıpratıcı evrelerinde, yeniden güzel bir hayata ve ilişkiye sahip olacağınızı kendinize tekrarlayın ve kalbinizi cesaretlendirin.
8 7