8. Kabak ve tatlı patates: Kan şekerini düzenlemeye yardımcı. 9. Şitake mantarı: Enfeksiyonlarla savaşır. 10.Kivi: E ve C vitamini ayrıca potasyum, magnezyum ve lif deposu. 11. Nar: Damar tıkanıklığıyla savaşır ve kalp-damar hastalıklarını önler. 12. Leblebi: Az yağlı ve bol proteinli olmakla beraber hücre yapılanmasına da yardımcı. 13. Kuşkonmaz: Vitamin ve mineral bakımından zengin olan kuşkonmaz kanser hücreleriyle de savaşıyor.
6 4
14. Havuç: Kanserden, kalp hastalıklarından, yüksek kolestrolden ve görme bozukluklarından korur. 15. Suteresi: Az kalorili ve bol mineralli bir antioksidan. 16. Frenk üzümü: Cilde çok faydalı. 17. Hindistancevizi sütü: Bakterilerle ve mantarlarla savaşan yağlar içerir. 18. Uskumru: İçerdiği omega 3 asidi kolestrolü azaltıp kanserden ve kalp hastalıklarından korur. 19. Lahana: Hücre yenilenmesine yardım eder. 20. Kinoa: Aminoasit, vitamin, mineral ve lif deposu.
6 5
Elizabeth Peyton-Jones’un tavsiyeleri - Bağımlılık yaratan yiyecekleri tüketmeyin. Şekerli, yağlı, kısaca paketlenmiş yiyecekleri hayatınızdan çıkarın. Çünkü vücut bunlara alışıyor ve hep daha fazlasını istiyor. - Sert kabuklu yemişler sizin için çok faydalı, bunlar süt ürünleri yerine tercih edilebilir ve gençleştirici etkilere sahip. - Bol miktarda ot kullanın. Antioksidan özelliği de taşıyan otlar hücreleri, kasları, organları güçlendirirken saçlara ve gözlere de parlaklık kazandırıyor. Otlarla çorba yapın veya çiğ olarak salatanıza katın. - Yemeklerinizi buharda pişirin, böylece yiyecekleriniz antioksidan özelliğini kaybetmeyerek besleyiciliğini koruyacak.
6 6