Çok açken sofraya oturmayın!


Aç karnına yemeğe başladığınızda iki kat daha çok yersiniz.

Yemekten önce ayran veya bir sütlü kahve içmek, küçük bir meyve yemek veya yemeğe salatayla başlamak her zaman ana öğünde daha az yemenizi sağlar.
9 2

Beslenmede çeşitlilik önemlidir!


Tek yönlü beslenmek kişiyi çok tatmin etmez ve yemek düşüncesini kafasından uzaklaştıramaz. 'Zaten hiçbir şey yememiştim' diye düşünülür ve bir sonraki öğünün hayali ile yaşanır.

Örneğin, tek başına bir tabak kıymalı makarna yerseniz gözünüz ikinci tabakta kalır. Zaten azıcık makarna yemiştim diye düşünüp bir sonraki öğünde çok abartılı yiyebilirsiniz. Ama bir tabak makarna yerine 2 kaşık makarna, 1 küçük köfte, 3 kaşık yoğurt, salata, 1 bardak su ve 2 tane mandalina yediğinizde, 'çok yedim' diye düşünürsünüz ve bir sonraki öğünde belki canınız hiçbir şey yemek istemez. O nedenle küçük bir ana öğünü düşük kalorili yiyeceklerle tamamlamayı alışkanlık haline getirin.

9 3

Yemek saatini zaman değil, vücudunuz belirler!


Saate göre yemek yediğinizde aklınız hep yiyeceklerde kalır. Sürekli saate bakarsınız ve 'hep şimdi şunu yersem, 3 saat sonra ne yiyebilirim' diye düşünürsünüz. Bu şekilde hep daha fazla yiyebilirsiniz ve bir süre sonra yemek için yaşamaya başlarsınız. Ama yemeği vücut saatinize göre ayarladığınızda yaşamak için yersiniz.

Yemek için acıkma duygunuzu bekleyin ve yemeği acıktığınızda yiyin.
9 4

Açlığı uzun süre ertelemeyin!


Yemeği açlık sinyalinizi hisseder hissetmez en geç 10 dakika içinde yiyin. Eğer açlığınızı çok ertelerseniz bir sonraki öğünde iki kat daha çok yersiniz. Bu tıpkı denizin altında nefesinizi tutmaya benzer. Suyun dışına çıktığınızda iki kat daha çok nefes alısınız.

9 5