Okuma alışkanlığı edinin Her hafta bir kitap okumaya çalışın. Kurmaca kitaplar, karakter analizi ve farklı perspektiflerden bakabilme yetisi kazandırırken; kurmaca olmayan kitaplar, politikadan psikolojiye, yepyeni konular hakkında bilgilenmenizi sağlar. Quora, Stack Overflow gibi site ya da bloglarda vakit geçirin Bu sitelerde diğer kullanıcılar tüm bilgiyi derleyip topluyorlar. Sizin tek yapmanız gereken ilginizi çeken konuların yazarlarını takip etmek. Pocket uygulamasını kullanarak ilginizi çeken yazıları kaydedip, uyumadan önce okumayı deneyebilirsiniz.
13 3
Gazete okuyun ve farklı konuların gündemini takip edin Bu alışkanlık alakasız görünen şeylerin arasındaki bağlantıları keşfedip kendi düşüncelerinizi oluşturmanıza yardım edecek. Ayrıca bu sayede farklı insanlarla tartışacak pek çok konu bulacaksınız. Sosyal medyada ilginç bilgiler veren yayınlara abonelik Facebook, Twitter gibi sosyal medyada yer alan eğitici hesapları takibe alabilirsiniz. Böylece zaman tüneline her bakışınızda yeni şeyler öğrenebilirsiniz. Örneğin, bilim ve teknolojiyle ilgileniyorsanız "I Fucking Love Science"; mimarlıkla ilgileniyorsanız "Arkitera" ya da "ArchDaily" Facebook hesaplarını takip edebilirsin.
13 4
Öğrendiklerinizi başkalarıyla paylaşın Birine bir düşünceyi anlatabiliyorsanız, o konuyu gerçekten kavramışsınız demektir. Eğer çevrenizde farklı düşünceler hakkında görüşüp tartışabileceğiniz insanlar varsa, dağarcığınıza yeni bilgiler katıp yeni bakış açıları kazanabilirsiniz. Televizyon yerine eğitici videolar izleyin Bir konu hakkında bir şeyler izlemek daha eğlenceli olduğu kadar diğer insanların deneyimlerinden çok şey öğrenebilir. TED konuşmalarını ya da Khan Academy videolarını seyredebilirsiniz. Youtube'de "Smarter Every Day" kanalında da ilginizi çekecek videolar bulabilirsiniz.
13 5
Kendinize iki tane "Yapılacak işler listesi" hazırlayın Biri işinle ilgili öğrenmek istediklerin, diğeri gelecekte başarmak istediklerinle ilgili olsun. İki liste için de neyi öğrenmek istediğinize karar verin. Örneğin, eğer bilgisayar teknolojileriyle ilgili bir alanda çalışıyorsanız, ilk listenizde bir gün Python'la ilgili, ertesi gün MongoDB ile ilgili bir şey öğrenmeniz yer alabilir. İkinci listeniz için daha uzun vadeli hedefler koyabilirsiniz. Psikoloji ya da mimarlık hakkında kendinizi geliştirmek mi istiyorsunuz? Freud okumak ya da mimarlık bienaline gitmek listenin başında yer alabilir. Bu hedeflere ulaşabilmek için atılacak küçük adımları bir yere yazın.
13 6