Yapmanız gereken işleri sonraya bırakarak kendinizi depresif bir ruh haline mahkum ediyorsunuz!

Bir işi yapmama nedeniniz sıkıcı olması ya da o anda canınızın onu yapmak istememesiyle ilgili olarak size kimse yardımcı olamaz. Fakat kendinizi tedirgin hissettirecek ya da başarısız olmaktan korkacağınız işleri daha sonraya bırakmak sizi rahatlatmak yerine daha mutsuz ediyor.

Mutlu olmak için öncelikle kendinizi yatıştıracak bir şey yapın ve sorun yaratan işinizi halledin. Müzik dinlemek, koşmak ya da meditasyon yapmak gibi aktiviteler istemediğiniz işleri yapmakta size yardımcı olabilir.
13 6

İlişkiniz mutsuzluk nedeniniz olabilir.

Psikologlar birçok hastalarının ilişkilerinden kaynaklanan sorunlar nedeniyle depresyona girdiğini söylüyor.

İlişkileri nedeniyle depresyona giren kişiler bazen bu durumu uzun yıllar sonra fark ediyor.

Partnerinizin kendinize güven duygunuzu zedelediğini ve sizi depresyona ittiğini düşünüyorsanız, bir uzmana, ailenize ya da arkadaşlarınıza danışabilir ve bu konuda yardım alabilirsiniz.
13 7

Hayatı fazla ciddiye alarak kendinizi mutsuzluğa sürüklemeyin!

Yolda yürürken ayağınız takılıp düştüğünüzde utançla ayağa kalkıp üstünüzü mü düzeltiyorsunuz yoksa kendinize gülüyor musunuz?

Eğer utanç duygusu daha ağır basıyorsa hayatınızda kahkahalara ve gülücüklere daha fazla yer vermelisiniz.

Kahkaha anksiyete bozukluklarına ve depresyona en iyi gelen ilaçtır. Hayatınızdan olumsuz duyguları uzaklaştırmak için komedi filmleri izleyebilir, birlikte eğlendiğiniz arkadaşlarınızla vakit geçirebilir ve ilgi çekici bir hobi edinebilirsiniz!
13 8

Düzensiz gece uykuları mutsuzluğunuzun kaynağı olabilir.

Psikolog Diedra L. Clay, "Uyku her şeyi etkiler" diyor.
Duygusal ve bilişsel yetenekler ve vücut fonksiyonları gibi birçok şeye etki eden uyku düzeni, vücudun kendini yenileme işlemi.

Düzenli uyku uyumanıza engel olan etkenleri belirlemeye çalışın ve adım adım mükemmel gece uykusuna ulaşın.
13 9