Hiç diyetinizde daha doyurucu bir besine ihtiyacınız olduğunu düşündünüz mü?

Yemek yedikten sonra bile hala aç mısınız? Sürekli olarak kendinizi aç hissetmeniz yalnızca yeterli miktarda protein tüketmediğinizi gösterir.

Eğer diyetinize et, yumurta, ypğurt gibi kaliteli proteinler eklerseniz kendinizi sürekli aç hissetmediğinizi fark edeceksiniz.

Vücudunuzun beyin fonksiyonlarınızı ve metabolizmanızı düzenlemek için proteinlerden sağladığı sağlıklı amino asitlere ihtiyacı var.

Eğer şikayetiniz açlık hissiyle ilgiliyse bu sorunu daha fazla protein tüketerek aşabilirsiniz.
9 6

Açlık krizleriniz genellikle hangi saatlerde ortaya çıkıyor? Muhtemelen, sabahın geç saatlerinde, öğleden sonra ve gece geç saatlerde kendini gösteren açlık krizleriyle başa çıkmaya çalışıyorsunuz.

Bu sizin kendi yarattığınız bir şey değil ve açlık krizleriniz kontrol edilemez bir iştahınız olduğunu göstermiyor.

Günün bu üç saat dilimi birçok kişi için gün içindeki en stresli saatlerdir. Öğleden önce ve öğleden sonra genellikle öğün aralarında kan şekeri seviyeniz düştüğünde ve kafein tüketiminiz durduğunda açlık krizleri kendini gösteriyor.
9 7

Bu saatler çalışma saatlerinin en stresli geçtiği dakikaları gösteriyor. Gece geç saatlerde ise, iş yüzünden stresli olmadığınızı düşünseniz bile vücudunuz gün içinde yaşadığı stresten kurtulmak ve en iyi şekilde rahatlamak istiyor.

Vücudunuzun bu isteği de doğal olarak televizyon ya da bilgisayarın başında atıştırmak şeklinde kendini gösteriyor. Bu saatler geride bıraktığınız günle ilgili hiçbir şey düşünmediğiniz "özel" saatler haline geliyor.

Stres kaynaklı atıştırmalardan uzaklaşmak için öncelikle stresle mücadele etmeniz gerekiyor.

Kafein tüketiminizi azaltmayı ve şeker kullanmamayı deneyin. Eve geldiğinizde sıcak bir banyo , yoga seansı ve egzersiz yapmak stresten arınmanıza yardımcı olabilir. Kucağınızda bir kutu dondurmayla televizyon karşısına geçip sızlanmak size bir şey kazandırmayacak.
9 8
9 9