Demir; Kırmızı etler, sakatatlar, yumurta, tahıllar, kurubaklagiller, yağlı tohumlar, koyu yeşil yapraklı sebzeler tüketilmeli. Protein; Kas kitlesinin hızla arttığı bu dönemde protein alımı önem kazanıyor. Et,süt, yumurta, kurubaklagiller gibi protein kaynakları tüketilmeli. Taklit; Ebeveynleri taklit ettikleri bu dönemde anne ve babanın sağlıklı beslenme alışkanlıklarını uygulamaları oldukça önemli.
Kahvaltı; Yapılan araştırmalar kahvaltı yapan öğrencilerin, yapmayanlara göre okul başarılarının daha iyi olduğu, dikkat dağınıklıklarının ise daha az olduğunu gösteriyor. Su; Saçtan tırnağa bütün hücreler suya ihtiyaç duyar. Bu dönemde kazanılan düzenli ve yeterli su içme alışkanlığı ilerleyen dönemlerde yeteri kadar su tüketmelerini sağlayacaktır. Ödüllendirme; Bu dönemde ödüllendirme veya cezalandırmada yemeklerin kullanılmaması önemli. 'Ispanağını bitirirsen çikolata yiyebilirsin' gibi ödüllendirmeler az tüketmesini istediğiniz sağlıksız besinlere olan ilgilerini artırır.
Folik asit; Sağlıklı yeni hücreler üretmek için vücut folik asiti kullanır. En iyi kaynakları karaciğer, diğer organ etleri, yaprak sebzeler, kurubaklagiller ve diğer tohumlardır. Antioksidan besinler; Bu beslenme tarzı sadece genç ve sağlıklı görünüm kazandırmakla kalmaz, bağışıklığı güçlendirir, enerji seviyesini yükseltir. Karpuz, domates, greyfurt, kayısı, mango, havuç, siyah dut, vişne, kiraz ve üzüm tüketin.
Lifli besinler; İlerleyen yaşlar kansere yakalanma riskini de artırır. Posa zararlı maddelerin bağırsaktan daha hızlı geçmesini sağlayarak bizi kansere karşı korur. Başta nohut, mercimek, barbunya gibi kurubaklagiller olmak üzere, tam buğday ekmeği, çok tahıllı ekmek, kepekli makarna ve esmer pirinç gibi rafine edilmemiş tahıllar, ceviz, badem, fındık gibi yağlı tohumlar, taze ve kurutulmuş meyveler sebzeler, kahvaltılık tahıl gevrekleri başlıca posa kaynaklarını oluşturmaktadır. Omega-3; Vücudun enerji üretimine katkıda bulunur. Bu nedenle Omega-3'ten zengin bir beslenme programı yorgunluğu giderip, kavrama gücünü ve hareket kabiliyetini artırarak kalp, şeker, tansiyon, romatizma, migren ağrıları ve cilt problemlerine iyi geliyor. Yağlı balıklarda, ceviz, badem, soya filizi, kuru fasulye, soya fasulyesi, nohut, keten tohumu ve yeşil yapraklı sebzelerde bulunuyor.