Ahşap yüzeylerin temizliği için ille de baharı bekliyorsanız işiniz biraz zor olabilir. Ahşap yüzeylerin temizliği için koruyucu ürünleri yıl boyunca kullanmanızı tavsiye ederiz. Aksi halde büyük bir temizliğe giriştiğinizde ahşaplarda çizikler ve hasarları onarmak zorunda kalabilirsiniz. Eğer sizin ahşap yüzeylerinizde de yıpranmalar varsa mutlaka cilalama yaptırın ve ardından belirli sıklıklarla mobilya koruyucu kullanın. Özellike saksı ve koltuk altlarındaki hasarlara dikkat!

17 7

Buzdolabı temizliği yaparken tembellik etmeyin. Bütün dolabı önce boşaltın. Başta bu size zor görünsede temizlik sırasında işinizi çok kolaylaştırır. Boşalttığınız dolapta önce atılacakları ayıklayın ardından tüm rafları ve çekmeceleri çıkarıp karbonatlı su ile yıkayın. Unutmayın deterjan kullanımı buzdolapları için iyi bir seçenek değil. O nedenle karbonatlı sudan vazgeçmeyin. Rafların iyice kuruduğundan emin olun. Raf ve çekmeceleri tekrar yerleştirmeden önce yine karbonatlı su ile buzdolabının iç yüzeylerini iyice temizleyin sonra raf ve çekmeceleri yerleştirin. 

17 8

Bahar temizliğinde asla atlamamanız gereken şey yastık ve yorgan temizliğidir. Kış boyunca kapalı alanlarda kalan yastık ve yorganlar eğer temizlenmezse yaz ve bahar aylarında alerji nedeni olabilir. Eğer yastıklarınız ve yorganlarınız makinede yıkamaya uygunsa üzerindeki yıkama önerilerine uygun temizlenmesini sağlayın. Eğer makinede yıkanmayan bir ürün kullanıyorsanız kuru temizleme ve özel temizleme yöntemleri hakkında bilgi edinin. 

17 9

Çamaşır makineleri de kirlenir! Kış boyu daha kalın daha kirli ve tüylü ürünleri yıkayan makinenizin de kirlendiğini kabul edin. Çamaşır makinenizin temizlenmesi için beyaz sirke ve karbonat kullanabilirsiniz. Yada sıvı bir çamaşır deterjanı da olabilir. Yüksek ısıya sahip bir program seçin makinenizi çalıştırın ve arada bekleme seçeneğini seçin. En az 60 dakikalık bir programda makinenizi boş çalıştırmanız iç temizliğini yapması için yeterli olur. 

17 10