Marshall Visualizer ile önce gör sonra boya!

Marshall’la renk seçiminde deneme yanılma devri kapandı!

Marshall Visualizer ile  önce gör sonra boya!

“Renklendir Hayatı” sloganıyla hayata renk katan AkzoNobel Marshall, tüm dünyada ilk kez “Arttırılmış Gerçeklik Teknolojisi” adıyla anılan AR, Augmented Realty  Teknolojisi ile desteklenen Marshall Visualizer  uygulamasını tanıttı.  Bu çığır açan yeni uygulama sayesinde  kullanıcılar ilk defa tek bir boya damlası dahi kullanmaksızın, evlerinin duvarlarını renklendirerek odadan odaya geçerken, sonucu gerçek zamanlı olarak görme imkânına sahip oluyor. Benzersiz bir mobil teknoloji uygulaması olan Marshall Visualizer, iTunesAppStore ve Android üzerinden ücretsiz olarak temin edilebiliyor.

Marshall’ın 2013 yılında gerçekleştirdiği Küresel Renk Araştırması, katılımcıların %93’ünün “renklerin ruh halimizi değiştirme ve renklerin bizi  mutlu etme gücüne sahip olduğuna inandığını”, ancak dörtte üçünden fazlasının (%76) “yanlış renk seçimi yapmaktan çekindiğini” ortaya koydu.  Marshall Visualizer uygulaması, insanların hayatına renk katma misyonu ile kullanıcılarının güvenle renk seçimi yapabilmeleri için geliştirildi.  Bu teknolojiyle insanlar, hayal ettikleri halde cesaret edemedikleri renkleri, yaşadıkları mekânlarda görerek hayatlarında yeni bir sayfa açacaklar.

Arttırılmış Gerçeklik teknolojisi ile Marshall Visualizer

Arttırılmış Gerçeklik teknolojisinin geliştirilmesi sayesinde Marshall kullanıcıları artık, mekanlarını boyamadan önce görerek  binlerce renk arasından en beğendiği tonu güvenle kullanma şansına sahip olacaklar. Kullanıcılar tablet veya akıllı telefonu oda içinde hareket ettirirken, bu benzersiz uygulama duvar yüzeyi ile mobilya ve eşyaları ayırt edebiliyor.  Yani uygulama, duvarları sanal olarak boyarken, otomatik algıladığı diğer nesneleri orijinal renkleriyle ve formları ile  bırakıyor. Kullanıcı böylece seçtiği rengin mobilya ve döşemeleriyle uyumunu da görebiliyor.

Tüketiciler boyalar arasında hızlıca ve kolayca gidip gelirken Marshall Visualizer’ın ek maskeleme şeridi özelliği de kullanıcıların bant kullanarak duvarlarını çeşitli bölümlere ayırmasına, bunların her birini farklı renklere boyamasına ve tonların birlikte nasıl gittiğini ilk elden görüntülemesine imkân veriyor.
Kullanıcı seçtiği duvar rengiyle odasını izlerken, bir taraftan da başka renk seçeneklerini deneyebiliyor. Zevke göre renk kombinasyonları oluşturularak mobilyalara, döşemelere veya dekorasyona uyan renkler bulunabiliyor. Ekran görüntüleri ve renkler kaydedilerek, yakınlarla veya arkadaşlarla paylaşılabiliyor. Böylece daha cesur renkler istenildiği gibi denenebiliyor veya hayal edilen renk seçenekleri uygulanarak, tercihler güvenle yapılıyor. Uygulama aynı zamanda kullanıcıya beğendiği rengi elde edebileceği  Marshall ürünleri hakkında detaylı bilgi sunarak,  en yakın Marshall satış noktasını ve iletişim bilgilerini de gösteriyor.

Dünyadaki bu ilk Marshall Visualizer uygulaması ile tasarımcılar ve kullanıcılar, mekanlarda boya ve renk kullanım seçeneklerini artırırken hem yaratıcılıklarını geliştirecek, hem de daha fazla ilham alabilecekler. Ayrıca Marshall’ın trend yaratan yeni tonlarını deneyebilecekleri  ürün ve renklerinden de anında haberdar olabilecekler.

screen-14.jpg
‘Visualizer temel bir dekorasyon aracı olacak’

Her zaman renkleri kullanarak insanların yaşamını geliştirme vizyonuna sahip olduklarını belirten Marshall Genel Müdürü Petros Katsampouris şunları söyledi:

“İnsanların hayatına renk katma misyonumuz ile sürekli olarak yenilikler gerçekleştiriyor ve dünyanın dört bir yanındaki kullanıcılarımıza ilham vermek için yeni, çığır açan teknolojileri kullanmaktan büyük bir heyecan duyuyoruz. İster tasarımcı olun, ister boyacı, isterse milyonlarca  tüketicimizden biri, Marshall Visualizer uygulaması sizin için temel bir dekorasyon aracı haline gelecek.”

‘Marshall Visualizer cesur renklerin seçimini teşvik ediyor, üstelik ücretsiz!’

Visualizer’ın, kullanımı kolay, yeni ve cesur renklerin seçimini teşvik eden müthiş bir uygulama olduğunu belirten Marshall Pazarlama İletişimi Müdürü Betül Değirmenci ise, şunları söyledi:
“Biz rengin dönüştürücü gücüne inanan bir markayız. Marshall Visualizer uygulaması ile  tüketicilerimize güvenle renk denemeleri yapmalarını cesaretlendirecek benzersiz bir renk aracı sunmanın heyecanı içindeyiz. Küresel Renk Araştırmamızda konuştuğumuz 5.000’den fazla tüketici, tasarımcı ve boyacı ustasından biliyoruz ki,  kendimizi renklerle ifade etmek gerçek bir güven gerektiriyor ve çoğumuz renk seçimlerinde yanlış tercih yapmaktan korkuyoruz. Marshall Visualizer uygulaması, tamamıyla bu endişeyi gidermek için geliştirilmiş bir teknoloji olup, i-Pad, i-Phone ve android tüm cihaz ve tabletlere ücretsiz olarak yüklenebiliyor. Artık tüm yapacağımız, hayallerimizdeki tüm renkleri, tek bir dokunuşla duvarlarımıza uygulayarak gözlerimizin  önüne sermek.”

Marshall Visualizer yazılım konusundan dünyaca ünlü Tessella ve yeni kurulan Arttırılmış Gerçeklik şirketi StringLabs işbirliğinde yaratıldı. Marshall Visualizer uygulaması, iPhone veya iPad için iTunesAppStore ve Android için [https://play.google.com/store/apps/details?id=com.akzonobel.letscolourMarshallTR] üzerinden temin edilebiliyor.

004.20140616145359.jpg


AkzoNobel Marshall hayatı renklendirmek için çalışıyor

Dünyanın en büyük küresel boya ve kaplamalar şirketi ve özel kimyasalların ana üreticisi olan AkzoNobel, dünya genelinde endüstri ve tüketicilere yenilikçi ürünler sunuyor. Müşterileri için sürdürülebilir cevaplar geliştirmek konusunda iddialı olan AkzoNobel’in portföyünde, Dulux, Sikkens, International ve Eka gibi çok iyi bilinen markalar bulunuyor. AkzoNobel, Türkiye’de de Marshall markası ile küresel teknoloji ve tecrübelerle geliştirilmiş ürün ve renk hizmetleri ile hayata renk katıyor. Genel merkezi, Amsterdam Hollanda’da bulunan AkzoNobel, Global Fortune 500 Şirketleri arasında yer alıyor ve sürdürülebilirlik alanında sürekli olarak lider konumda sınıflandırılıyor. AkzoNobel’in dünya çapında 80’den fazla ülkede, 55 bin Kendini Mükemmelliği ve Yarının Cevaplarını Bugünden Elde Etmeye adamış çalışanı bulunuyor. www.marshallboya.com


 

Yorumlar