Sakal ekimi nasıl yapılıyor?

Halk arasında 'köselik' diye tabir edilen yüzde sakalların çıkmamasına çözüm olarak sakal ekimi yapılabiliyor. Özellikle sakalı çıkmayan gençler genellikle bu yöntemi tercih ediyor.

Sakal ekimi nasıl yapılıyor?

Halk arasında 'köselik' diye tabir edilen yüzde sakalların çıkmamasına çözüm olarak sakal ekimi yapılabiliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Medikal Estetik Hekim Emre Çiçek, son dönemlerde sakal ve favori ekimine talebin giderek, arttığını söyledi.

Çiçek, İngiltere’de yapılan bir araştırmaya göre, kadınların sakallı erkekleri 'sert', 'olgun', 'erkeksi', 'daha çekici' ve 'uzun dönemli ilişkiye uygun' bulduğunu aktararak, son dönemdeki sakal ve bıyık ekimine olan eğiliminin bu araştırmayla yakından ilgili olduğunu belirtti.

Estetik operasyon yaptıranların başında, iş adamları, yönetici, avukat, doktor ve sanatçıların geldiğini belirten Çiçek, "Günümüzde herkes, mükemmel görünmenin yollarını arıyor. Artık erkekler sadece saçları ile değil, yüzündeki tüm ayrıntılarla daha yakından ilgileniyor. Daha erkeksi, daha genç ve yakışıklı görünmek için gelinen son noktada ise sakal ekimi var" diye konuştu.

Çiçek, sakal ekiminin, vücudun herhangi bir yerindeki kıl kökünün alınıp sakalsız bölgeye nakledilmesi işlemi olduğunu anlatarak, sakal ve bıyık nakillerinde ilk tercihin, iki kulak arasında bulunan alandaki saç köklerini alarak nakletmek olduğunu kaydetti.

Sakalın, saç gibi olmadığını ve kişiden kişiye değişik yoğunlukta bulunduğunu ifade eden Emre Çiçek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 "Belirgin düzeyde seyrek sakalı olan biri bundan rahatsızlık duymayabilir. Bu sebeple genellikle ekimde çok sık sakala ihtiyaç duyulmaz. Bölgesel sakal kaybı varsa bu durumda civardaki sakal sıklığında ekim planlanarak çevreyle uyumlu hale getirilir. Sakal, tümüyle yoksa bu durumda kişinin istediği sıklık ve sınıra bağlı olarak, 1000-2000 kök arasında ekim yapılabilir. Sadece bıyık bölgesine ekim yapılacağında 400-800 kök arasında ekim yeterli olmaktadır."

Çiçek, sakalın, normalde tekli veya ikili olarak yüzün her bölgesinde farklı açıyla çıktığını ifade ederek, şunları kaydetti: 
"Sakal, bıyık ve 'favori' ekimine ihtiyacı olan durumların başında köselik ya da seyrek sakal geliyor. Bu da ciddi bir kimlik değişimi sağlıyor. Sakalın belirli alanlarda çıkmaması dağınık bir görünüme neden olur, burada da çözüm sakal ekimidir. Sakal bölgesindeki yara ya da derin yanık izlerinde de sakal çıkmadığından, abartılı bir görünüm oluşur, bunu en iyi kamuflaj yolu sakal ekimidir. Sakal dökülmesinde, daire şeklinde bölgesel kayıplar yaşanır. Bu alandan 8-10 ay sakal çıkmaması bir daha çıkmayacağını gösterir. Bunun da tek tedavisi sakal naklidir. Tik şeklinde belli alanlardan sakalların yolunması sonucu sakal çıkmaz, burada da çözüm kişinin tik problemini halletmesiyle beraber sakal ekimidir."

En sık kök alınan alanının ense bölgesi olduğunu dile getiren Çiçek, bunun dışında özellikle yara ve yanık izi üzerine ekim için sakalın kenar bölgeleri, göğüs, sırt ve omuz kıllarının da kullandığını sözlerine ekledi.

Yorumlar