Gözaltı morlukları için ışık dolgusu yönteminde dikkat edilmesi gerekenler!

Son dönemlerde de oldukça popüler olan gözaltı ışık dolgusu mor gözaltından şikayetçi olanların kurtarıcısı işte gözaltı ışık dolgusu hakkında her şey!

Gözaltı morlukları için ışık dolgusu yönteminde dikkat edilmesi gerekenler!

Yaşın ilerlemesine bağlı olarak veya sigara alkol tüketimlerinin artışına bağlı olarak, yorgunluk gibi durumlar gözaltının renkli canlı görünümü zamanla yerini koyu renkli halkalara bırakıyor. Bu durumlarda mor gözaltından kurtulmak için dünya genelşnde trend olan dünyaca ünlü Alman Dr. Stefan Lipp, canlı ve aydınlık gözaltına sahip olmak için çeşitli olumsuz durumlarla karşılaşmamak için önemli uyarılarda bulunarak gözaltı ışık dolgusuna dair bilinmesi gereken ve merak edilenleri anlattı!

Sosyal hayatımızda, özellikle ikili ilişkilerimizde en fazla iletişime geçtiğimiz bölge göz çevresidir. Kişinin çekiciliğini ve psikolojik durumunu etrafına en belirgin yansıttığı, konuşma esnasında ifadeyi tamamlayan alanlardır gözler ve göz çevresi...

Göz altı morlukları ya da diğer adıyla göz altı halkaları genetik ve yapısal olarak göz kapağı derisinde pigmentasyon artışına bağlı olarak meydana gelebilir ya da uykusuzluk, düzensiz yaşam biçimi, alkol, sigara kullanımı gibi nedenlerle göz çevresindeki dolaşımın yavaşlamasına bağlı oluşabilir. Atopik ve diğer bazı egzemalar da göz altlarında koyu halkalara neden olabilmekte.

Demir eksikliği anemisi, bazı karaciğer ve böbrek rahatsızlıkları da göz altı morlukları oluşumuna sebep olur. Derimizin dermis tabakası 0.3-0.4 mm kalınlığındadır, ancak göz altındaki deride kalınlık zaman içinde dış ve iç etkenlere bağlı olarak 0.1-0.2 mm’ ye kadar iner. İncelmiş olan göz altı kapağı derisi şeffaflaşarak alttaki toplar damarların daha belirgin hale gelmesine neden olur. Toplar damarlarımız koyu bir renge sahip olduğu için göz altlarında mavi-mor halka tarzı bir görünüm ortaya çıkar.

Genetik faktörler başta olmak üzere yaşın ilerlemesi, metabolik sistem, uykusuzluk, bilgisayar kullanımı, yatış pozisyonu ve yanlış beslenmenin, göz çevresinde göz altı morluklarına, halkalanmalara ve çukurlukların oluşmasına sebep olmaktadır. Yaşımız ilerledikçe yüzümüzün kemik yapısı incelmekte, yağ kaybı yaşanmakta ve kemik de doğal olarak bu durumda geriye doğru hareket etmektedir. Bunun sonucunda da göz bölgemizin altında boşluk ve gölgeler oluşmaktadır.

Göz çevresini gençleştirmek, halkalar ve morluklar için uygulanan Göz Altı Işık Dolgusu’nun etkisi 18 aya kadar sürebiliyor. Göz Altı Işık Dolgusu için çoğu zaman tek seans dayeterli olabilmekte. Sadece hastaların küçük bir kısmında bir ay sonrasında rötuş gerekebilir. Göz altı için özel olarak geliştirilmiş bu dolgu, doğru bir şekilde uygulanması halinde oldukça güvenli. Hastalar uygulamadan hemen sonra sosyal yaşamlarına dönebilmektedirler.

Göz altı için kullanılacak ürünün içeriğine ve markasına dikkat edilmesi gerekiyor. Hastaların bu konuda tecrübeli bir hekime başvurarak ve mutlaka göz altına uygulanan ürünün bu bölge için özel olarak üretilmiş olduğuna dikkat etmelerini öneririm. Hekimler de iyi sonuç alacakları, güvenilirliği ispatlanmış ürünleri tercih etmelidirler.

Yorumlar