Japonya’daki Ulusal Küresel Sağlık ve İlaç Merkezi’ndeki araştırmacılar, The BMJ’de şöyle yazdılar: “Elde ettiğimiz bulgular, enerji, tahıllar, sebzeler, meyveler, et, balık, yumurta, soya ürünleri, süt ürünleri, şekerlemeler ve alkollü içeceklerin dengeli tüketiminin, Japonya nüfusunda özellikle kalp damar hastalıklarından kaynaklanan ölüm tehlikesini azaltarak, ömür uzunluğuna katkıda bulunabildiğini öne sürüyor.”
7 2
2005 yılında yayınlanan ve 2000 ilkeye dayanan besin piramidi, Japonya Sağlık, Çalışma, Sosyal Yardımlaşma Bakanlığı ve Tarım, Ormancılık ve Balıkçılık Bakanlığı tarafından geliştirildi ve şartları belirledi.
7 3
İnsanlar bir gün boyunca şunları yemeye çalışmalılar: -5-7 tabak tahıl (pirinç, ekmek, erişte ve makarna) -5-6 tabak sebze -3-5 tabak balık ve et (yumurta ve soya fasulyesi dahil) -2 porsiyon süt veya süt ürünleri -2 porsiyon meyve
7 4
Porsiyonların her biri epey ufak. Sebzeler için, tabak başına yaklaşık 70 gram kadar. Ayrıca pek çok fiziksel egzersize ek olarak, bir sürü su ve çay tüketimi öneriliyor. Şekerlemeler, abur cuburlar ile meşrubatların ılımlı şekilde tüketilmesi tavsiye ediliyor. Araştırmacılar, bu önerilerin gerçekten ne kadar etkili olduğuna bakan bir çalışmada, Japonya’da yaşları 45 ile 75 arasında değişen 36.624 erkek ile 42.920 kadın tarafından tamamlanmış besin ve yaşam şekli anketlerinden veri topladılar. Katılımcıların hiçbirinde kanser, felç, kalp hastalığı veya kronik karaciğer hastalığı olmamıştı ve 15 yıl boyunca sağlık kontrolleri yapıldı.
7 5