Yağ yemek kilo verdirir mi? İşte zayıflamaya yardımcı yağlar....

Yağ yemek zayıflatıyor mu? Bütünsel Beslenme Danışmanı Bersu Ekinci, sağlıklı yağlardan korkulmaması gerektiğini ve yağların zayıflamaya olan katkısını anlatıyor...

Yağdan çekinmeyin! İyi yağ kaynakları, faydalıdır... Biliyorum; hepimiz yağın vücudumuz için kötü olduğu bilgisiyle büyüdük, yaşadık, yaşıyoruz... Büyük oranda doğru ama bütün yağlar kötü değil. Bir kere bunu bilelim, iyi yağ kaynaklarını tanıyalım, ona göre beslenmemizi planlayalım. Hem sağlıklı kalacaksınız hem de kilo vereceksiniz. Deneyin, farkı görün... 70'lerden beri düşük yağlı ve yağsız gıdalar marketlerin başköşesinde. Yıllardır az yağlı, hatta yağsız beslenmemize rağmen hastalıklarda bir gerileme olmadığı gibi diyabet, obezite, kanser ve kalp rahatsızlıklarında patlama yaşanıyor. Bu durumu tamamen yağa bağlamamak lazım tabii ki ama yağa da öcü muamelesi yapmamalıyız.
7 1
Kendinize şunu sorun: Yağı diyetinizden tamamen çıkarmak sorunları çözüyor mu, yoksa sorunlara mı yol açıyor? Vücudumuz, sağlıklı yağ, protein ve karbonhidrat kaynaklarına ihtiyaç duyuyor. Bu, onun düzgün çalışması için şart. 3-4 saatte bir iyi yağ ve karbonhidrat kaynaklarından tüketmeli, dengeli proteinlerle diyetinizi takviye etmelisiniz. Bir bütünsel beslenme uzmanı olarak size tavsiyem bu.
7 2
İyi yağ kaynakları sağlığımız için neden bu kadar önemli, şimdi buna bakalım: -Yağ, sizi tok tutar, . İyi yağ kaynakları tükettiğimizde beynimize "artık aç değilsin" sinyalini göndeririz. Bu yüzden az yağlı veya yağsız gıdalar tükettiğimizde açlık hissederiz, o doygunluk hissini yaşamayız. Bu da bizi bazı gıdalara karşı savunmasız bırakır. -Yağ, beyne iyi gelir. Beyinimizin yüzde 60'ı yağdan oluşur. Çok uzatmaya gerek yok; az yağ tüketirsek beynimizi besinsiz bırakmış oluyoruz. İyi yağ kaynaklarını tüketirsek beynimiz iyi çalışacak, iyi kararlar alacağız, başarılı olacağız.
7 3
-Yağ bizi şişmanlatmaz. Bizi şişmanlatan, sık ve bolca tükettiğimiz karbonhidratlardır. Karbonhidratlar, kanda şekere dönüşür. Pankreasımız bu durumda insülin salgılar ki şeker, enerji olarak yoluna devam eder. Fazlasıysa yağ olarak vücutta depolanır. Protein ve yağ bakımından dengeli beslendiğimizde, karbonhidratların önüne tampon koymuş oluruz. Pankreas, insülin etkisine ters tepki gösteren glukagon hormonu salgılar, bu da yağ yakıcıdır. Karbonhidratı hayatınızdan tümüyle çıkarın demiyorum, ona da ihtiyacımız var ama sağlıklı kaynakları seçin. Ana karbohnidrat kaynaklarınız, meyve ve sebzeler olsun. Ve onları mutlaka protein ve iyi yağ kaynaklarıyla dengeleyin. Bu kombinezon, kan şekerinizin dengeli olmasını sağlayacak. Depolanan yağlarınız hızla eriyecek ve kilolarınızdan kurtulacaksınız.
7 4